Livslång kärlek på rosa moln

Börja planera tidigt, gör delmål och fördela dem rättvist. Gör de stora penseldragen först och häng inte upp er på smådetaljer! Stefan Henriksson och Matilda Lindén från Oskarshamn är mitt uppe i planerna av sitt drömbröllop och vill gärna dela med sig av sina tips inför den stora dagen.

Att planera ett bröllop är inget som sker i en handvändning. Det vet de flesta som satsat stort med både kyrklig vigsel och middag på kvällen.
För Stefan Henriksson och Matilda Lindén började planerna redan tidigt i somras. Detta efter ett mycket roman­tiskt frieri i Toscana, Italien sommaren 2015.
– En dag var vi i staden Volterra, som är belägen på en bergstopp med storslagen utsikt över landskapet i Toscana. I en vacker park gick
jag ner på knä. Hade planerat ett långt tal, men var så nervös att jag nästan glömde allt, berättar Stefan Henriksson med ett skratt.
– Allt kändes så rätt just där och då. Blev jätteglad och det var helt själv­klart för mig att svara ja, fyller Matilda Lindén i.
Nu är de inne på sitt tionde år tillsam­mans och vad passar bättre än att göra slag i saken då? Den 10 juni blir paret ett, närmare bestämt i Oskarshamns kyrka i Stadsparken.
– Mina föräldrar och morföräldrar vigdes där. Dessutom är jag döpt och konfirmerad i den kyrkan. Så det kändes som ett självklart val, säger Matilda Lindén.
Båda tror starkt på traditioner, där­för blir det efter vigseln en traditions­enlig middag med släkt och vänner.
– Med festlokalen stod vi i valet och kvalet om det skulle bli en middag i lantligt stuk eller i närheten av havet. Till slut bestämde vi oss för det lantliga, i en vacker lokal som kallas för Stallet invid Fredriksbergs herr­gård. Otroligt mysig miljö och även nära till stan.
Datum, vigselplats, val av festlokal och vem som lagar maten är bra att börja med när det gäller bröllopsplanering. När de stora penseldragen är målade, är det enklare att ta tag i de små. För att hinna med allt ska man börja planera tidigt – då blir det inget stressmoment, utan något roligt.
– Vi började med att sätta oss ner och diskutera vad vi ville ha för bröllop. Var överens om mycket, till exempel att det skulle ske i Oskarshamn eftersom båda är därifrån. Eftersom vi var ute i så god tid kunde vi välja och vraka både när det gällde datum och lokaler, säger Matilda Lindén och fortsätter:
– Var också överens om att lägga fokus på underhållning och att det ska bli en trevlig och rolig fest för alla. Med mycket god mat förstås! Efter en hel del brainstorming och även inputs från våra närmsta vänner, kunde vi plita ner några punkter. Delade upp dem mellan varandra och kom överens om att göra några stycken varje vecka.
På så sätt blev det en rofylld planering och mycket är redan fixat inför det stundande bröllopet.
– Jag har fått mycket inspiration från bröllopstidningar och genom att följa olika konton för klänningar, ringar och bröllopsdetaljer på Instagram. Så det är hett tips från min sida, säger Matilda Lindén.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Privat

Bröllopspar 2017

Aron & Amanda
”Vi ska gifta oss den 12 augusti i Misterhults kyrka och ha festen i Höganäslokalen i Figeholm. Vi planerar ett personligt och familjärt bröllop för släkt och vänner, med mycket kärlek, skratt, mat och lek! Ringarna köpte vi lokalt, på Nisse Guldsmed. Vi ville ha upplevelsen att köpa ringarna på plats, snarare än på nätet.”
/Amanda Sandell och Aron Davidsson

 

Mattias & Emily
”Vi gifte oss i stadshuset den 25/2-17. Anledningen till att vi gifte oss borgerligt var för att ingen av oss ville ha den uppmärksamheten på sig utan bara vara vi, plus våra vittnen som lyckligt nog var båda våra mammor. Efteråt tog vi med dem till Pub Kråkan i Oskarshamn och bjöd dem på god mat och dryck för att fira in vårt nya liv tillsammans, som man och fru.”
/Mattias Oskarsson och Emily Oskarsson Melzen

 

 

Frida & Joakim
”Vi ska gifta oss i sommar. Helt klart för att vi är kära. Vi kommer att vigas i Påskallaviks kyrka en vacker augustidag. Festen blir i trakten och vi bjuder nära vänner med fler. Har tänkt ett tema som är tro, hopp och kärlek… Vilket betyder allt. Vi hoppas att vår kärlek ska spira så länge vi båda andas.”
/Frida Nyman och Joakim Magnusson

 

Christofer & Rebecca
”Vi kommer att gifta oss den 15 juli och vigsel kommer att äga rum i Döderhults kyrka. Det blir ett stort sommarbröllop i
lantlig miljö. Vi ser fram emot en
kärleksfull dag med nära och kära.”
/Rebecca Mjösberg och Christofer Sundberg

 

 

 

Malin & Conny
”Vi träffades för 12 år sedan och den 3/12-16 överraskade jag Conny, som skulle fylla 40 år, med en födelsedagsfest och där inför alla våra vänner överraskade han mig med ett frieri. Den 1 juli gifter vi oss i Döderhults kyrka och därefter fortsätter bröllopsfesten i Havslätts loge som kommer att inredas i detaljer i bland annat rosa och glas.”
/Malin Sjöberg & Conny Erlandsson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.