Nöjd med stor investering

Skrotfrag i Oskarshamn köper skrot och metaller – och ser till att de återvinns. Med en helt ny skrotsax kan företaget bli ännu effektivare på grovt skrot.

Jonas Lindh på Skrotfrag i Oskarshamn berättar att företaget alldeles nyligen installerat en stor skrotsax till ett värde av 30 miljoner kronor.

– Med den kan vi klippa skrotet i stället för att skära. Vi invigde saxen för några veckor sedan och den har funkat ypperligt sen start, säger platschefen Jonas Lindh.
Skrotfrag är en av Sveriges största företag som ser till att uttjänta detaljer i metall återförs som råvara till industrin.
– Vi värnar om miljön. Det är också det som driver oss. De ändliga resurserna måste återvinnas och föras in i kretsloppet igen, säger Jonas Lindh.
Företaget finns på flera orter i landet. I Oskarshamn har Skrotfrag satsat närmare 150 miljoner kronor i en toppmodern anläggning de senaste 15 åren, varav 30 miljoner kronor på den nya saxen.
– Investeringen gör att vi är en komplett anläggning som kan hantera alltifrån tunn plåt till kraftiga järnkonstruktioner, säger Jonas Lindh och nämner att saxen mäter tio meter på höjden och har en klippkraft på imponerande 1 250 ton.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.