Loppet där alla kan vara med

Torsdagen den 6 juli smäller det!
Spring, jogga eller lunka – Oskarshamns stadslopp är till för alla.
I sommar går överskottet till cancersjuka barn.

Runt 650 personer deltog förra året och många agerade hejaklack längs med banan. Nu är det dags igen – för tredje året i rad. Oskarshamns stadslopp har blivit en riktig folkfest, med många föreningar som visar upp sig och sina aktiviteter.
–En stor nyhet för i år är att vi har en ny bana. Helt otroligt roligt! Loppet går som vanligt i Oskarshamns centrum, men också en längre tur genom Stadsparken och vid hamnen. Vi behöver inte spärra av alls lika många vägar, vilket är väldigt bra ur säkerhetssynpunkt, säger Elin Fredriksson på arrangören Länsförsäkringar Kalmar län.
Loppet vänder sig till alla, gammal som ung. Miniloppet på 300 meter och barnloppet på 500 meter startar klockan 18 och ungdomsloppet på 3 kilometer klockan 18.20. Vuxenloppet är sex kilometer långt och startar klockan 19. Alla starter sker vid Oskarshamns-Tidningen.
– Istället för att dela in alla lopp strikt efter ålder, får man känna efter själv vilket lopp man ska springa/gå. Tidtagning sker på vuxenloppet och ungdomsloppet, men det är helt valfritt om man vill springa eller gå, säger Elin Fredriksson.
Vuxenloppet kostar 200 kronor och barn/ungdomsloppen 75 kronor. Oskarshamns stadslopp är som bekant ett välgörenhetslopp och i år går pengarna till team Rynkeby Kalmar, som har som mål att samla in 1,2 miljoner kronor till Barncancerfonden under året genom att cykla till Paris. Hela överskottet från loppet går oavkortat till detta.
– Länsförsäkringar jobbar mycket med hållbarhet och verkar därmed också för kundernas hälsa. Vi vill också stärka det lokala och visa att vi bryr oss om oskarshamnsborna! Därför är loppet perfekt för oss att arrangera, säger Elin Fredriksson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Mikaela Lindholm

OSKARSHAMNS STADSLOPP

  • Ett välgörenhetslopp i Oskarshamns stadskärna som arrangeras av Länsförsäkringar Kalmar län för tredje året i rad. I år går överskottet till team Rynkeby Kalmar, som i sin tur samlar in pengar till Barncancerfonden.
  • Fyra lopp totalt: miniloppet, barnloppet, ungdomsloppet och vuxenloppet. Kostnad: 75 kronor för barn/ungdomar och 200 kronor för vuxna.
  • Anmäl dig till loppet via oskarshamn.com. De första 100 som anmäler sig får en mycket eftertraktad goodiebag.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.