Ny upplevelse i tv-rummet

Som en helt ny värld.
Så kändes det för Ninni och Bertil Johansson i Jämserum när de bytte ut sin tjock-tv mot en exklusiv Loewe-tv från Audio Video i Oskarshamn.
– Vilken otrolig skillnad!

Många special- funktioner – med en enda dosa. Installatören Joakim Pettersson från Audio Video visar Ninni Johansson alla finesser med Loewe-tv:n.

Många spenderar timmar framför tv:n varje dag. Då borde också hög kvalitet på bild och ljud vara en prioritet hos de flesta.
– För många handlar det bara om att hitta en tv till ett så lågt pris som möjligt. Men på senare år har fler och fler förstått vikten av att köpa en högkvalitativ produkt i en något dyrare prisklass. Då blir det en helt annan känsla och helhetsupplevelse att titta på tv, säger Jonas Brixbäck, butikschef på Audio Video i Oskarshamn.
Så resonerade paret Johansson i Jämserum utanför Fårbo, som haft sin tjock-tv i många år. En modern tv skulle passa ypperligt in i deras hem som de byggde själva för 40 år sedan.
– Hade varit sugna på en platt-tv länge, men inte fått tummen ur. I julveckan gick vi förbi Audio Video och tänkte: varför inte? Jonas visade oss en jättefin Loewe-tv och eftersom det var en inbyteskampanj samtidigt, slog vi till, säger Ninni Johansson.
Bara några dagar senare, lagom till jul, kom installatören Joakim Pettersson från Audio Video och installerade tv:n i parets vardagsrum.
– Han kom faktiskt en fredagskväll vid 19-tiden. Grym service verkligen! Han gick också igenom alla häftiga funktioner, så som att det går att spela in och pausa program som går på tv:n, säger Ninni Johansson.
Från början hade inte paret tänkt sig en så stor tv, 55 tum, men efter bara någon vecka insåg de hur perfekt storleken var för rummet i sig. Med frontriktade högtalare i själva tv:n behövdes heller inga extra högtalare. Ett automatiskt ”öga” känner av ljusmiljön i rummet och anpassar bilden efter det.
– Det är en sådan otrolig skillnad att titta på tv numera. Mina thriller-serier på SVT, Homeland och Innan vi dör, blir en helt annan upplevelse att följa. Att det dessutom bara behövs en dosa för allt, det är pricken över i:et!
Loewe är ett av världens första tv-märken och har funnits ända sedan 1923. Med en stor passion för sina produkter görs alla tv-apparater praktiskt taget för hand på en fabrik i Tyskland. En kombination av tre års garanti, avancerad teknik, elegant design och häpnadsväckande ljud gör Loewe uppskattat över hela världen.
– Även i lilla Oskarshamn har många fått upp ögonen för Loewe. Förra året sålde vi över 80 tv-apparater av det märket, hisnande siffror. Mycket handlar om att upplysa kunden vilka fördelar det är att satsa på kvalitet och tänka ett steg extra, säger Jonas Brixbäck.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.