Raketförsäljning av husbilar

Husbilar är hetare än aldrig förr.
På Oskarshamns största återförsäljare, Maskincentrum i Bockara, går husbilarna åt som smör i solsken.

– Det gick så bra förra året att vi var förutseende och beställde nya husbilar redan i oktober. Trots det har vi inte jättemånga kvar inför sommarsäsongen. De är till och med slut på fabriken! Så går man i köpartankar är det bra att passa på att köpa husbilen redan i vår, tipsar Ingemar Petersson, företagsledare och ansvarig för försäljning.
Under 2016 ökade husbilsförsäljningen i Sverige med otroliga 35 procent. Likadant var det på Maskincentrum i Bockara, om inte något bättre till och med. Och prognoserna för 2017 ser inte sämre ut.
– Det är friheten som lockar. Att kunna stanna var man vill och alltid ha boendet med sig. Upplevelsen bakom ratten – att få se se mycket på samma resa. Många gör en roadtrip genom flera länder i Europa, medan andra passar på att uppleva hela Sverige, berättar Ingemar Petersson.
Tidigare har det varit 40-talister och äldre som köpt husbil. Men nu klättrar intresset ner i åldrarna.
– Flera 70- och 80-talister, framför allt barnfamiljer, köper husbilar numera. Fler bältade platser och fler bäddar, samt möjligheten att sätta solceller på husbilstaket gör husbilsalternativet attraktivt. Vi har dessutom en fullserviceanläggning här i Bockara, för alla delar på husbilen, och ett skadecenter för skador. Hur smidigt som helst!
I och med att trenden pekar uppåt framöver, planerar Ingemar Petersson för ännu större satsningar på just husbilar framöver. I höst byggs verkstadslokalerna om för en separat husbilsverkstad och inom två år är planen att det ska finnas en helt ny, stor utställningsplats.
Även försäljningen av bilar går som tåget och därför söker Maskincentrum i Bockara två personer på heltid – en kundmottagare och en reklamationsansvarig. Båda med start omgående.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.