Nytändning i träningen

Tillgängligheten, luftigheten och alla nya möjligheter.
För Fredrik Boman har Friskvårdshusets ansiktslyft medfört en nytändning i träningen.

– Jag verkligen älskar allt det nya! Nu kan man välja om man vill köra alla muskelgrupper på entréplanet eller i källaren utan att behöva gå emellan. Antingen i de nya maskinerna eller med fria vikter. Det innebär dessutom att man får plats även om det är väldigt mycket folk som tränar samtidigt.
Fredrik har tränat på Friskvårdshuset sedan 2009 och varit med om en rad förändringar av lokaliteterna. Han framhåller den senaste satsningen som mycket lyckad.
– Jag kände knappt igen mig när jag kom in första gången. Det känns väldigt fräscht och har resulterat i en nytändning i träningen, säger han.
Emily Rubin, delägare i Friskvårdshuset, framhåller att de egna erfarenheterna och medlemmarnas synpunkter till stor del har legat till grund för den nya utformningen av lokalerna.
– Merparten av våra maskiner är nya och flera av dessa är både lägre och mer kompakta än de tidigare. Det gör att lokalerna känns luftigare samtidigt som det är enklare att ta sig runt bland maskinerna.
Bytet av utrustning har också medfört några maskiner med helt nya funktioner jämfört med de tidigare. Bland annat för träning av rumpa, insida och utsida av lår samt ländrygg. Dessutom kan man köra flera olika övningar i en del av maskinerna och ställa in dem för den muskelgrupp man vill jobba med.
– Förutom ny utrustning och layout av våra lokaler har vi även målat om alla väggar och lagt nya dämpande mattor. Sist, men inte minst, har vi också vår helt nya sallads- och smoothierestaurang, berättar Emily.
Medlemmarnas reaktioner på nysatsningen har inte låtit sig vänta.
– Det är fantastiskt kul att träna. Till och med vikterna luktar nytt, konstaterar Fredrik Boman leende.

Text: Mikael Bergkvist
Foto:Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.