Jeansintresset tog honom till toppen

Hans första jeans gjorde ett outplånligt intryck.
Ett par Levi’s 521 var starten på en framgångsrik karriär som har tagit Eric Holmström via JC i Oskarshamn till en ledande roll hos klädföretaget MQ.

Det har varit intensiva år i karriären sedan denimnörden Eric Holmström lämnade Oskarshamn. Han återvänder ofta för att träffa släkt och vänner och är inte helt främmande för tanken att någon gång flytta tillbaka.

Han ser sig fortfarande som något av en denimnörd. Trots att Eric Holmström numera jobbar med flera olika typer av klädesplagg är det jeans i alla former som han verkligen brinner för.
– Jeans är ett jätteintresse. Med familj och hus har jag varken tid eller möjlighet att träffa lika mycket likasinnade som tidigare. Däremot köper jag i snitt en bok i månaden om jeans och denim för att hålla mig uppdaterad, berättar han.
Klädintresset har funnits sedan barnsben. Men det var i samband med de första riktiga jeansen som det tog fart på allvar.
– På gymnasiet utbildade jag mig till undersköterska. Men jag kände mig aldrig rätt i den rollen. Istället började jag jobba på McDonalds samtidigt som jag sökte jobb på JC.
På tredje försöket lyckades han få in en fot som extraanställd innan han så småningom avancerade till jeansavdelningen. Efter närmare sju år på JC slutade han som ställföreträdande butikschef.
– Det var en fantastisk tid som jag har haft stor nytta av i karriären. Jag har fortfarande tät kontakt med Tobias Frick (tidigare JC och numera vd och grundare till Jeansbolaget) och ringer honom ofta för att snacka om livet, familj och branschen.
Genom kontakter hamnade Eric  som säljare på jeansföretaget Nudie i Stockholm. En dröm för en ung denimintresserad kille med egen jeansblogg.
– Nudie var relativt nystartat och trendsättare med sina otvättade jeans som skulle användas tills de var som ett andra skinn. Jag fick resa över hela Sverige och det gav mig insyn i hela processen från tillverkning till försäljning.
Efter tre år på Nudie var det dags för nya utmaningar som försäljningsansvarig i ett nystartat distributionsbolag. I samma veva träffade Eric sin blivande fru – ursprungligen från Berga utanför Oskarshamn, men boende i Göteborg. De hade träffats för första gången på Hultsfredsfestivalen ett par år tidigare och tog nu åter upp förhållandet.
– Inledningsvis pendlade jag mellan Stockholm och Göteborg. När dottern föddes var vi tvungna att bestämma oss var vi skulle bo. Att valet föll på Göteborg visade sig vara ett lyckokast. Efter en kortare tid utan jobb började Eric som juniorinköpare på MQ. Ett års lärotid senare fick han fast jobb som inköpare och har sedan dess avancerat till affärsområdeschef med ansvar för cirka 70 olika varumärken inom dam, herr och e-handel.
– Otroligt spännande. Det är en hel del att göra, konstaterar han leende.
När Eric blickar tillbaka på de intensiva åren sedan han lämnade Oskarshamn känner han både stolthet och viss saknad.
– Det har hänt väldigt mycket kul. Samtidigt gillar jag Oskarshamn, det är en fantastisk stad där jag fortfarande har mycket vänner, och skulle absolut kunna tänka mig att återvända. Inte minst sedan vi fick barn. Fast det hänger på jobbet – jag trivs väldigt bra på MQ och med den roll jag har i företaget, säger han.
Apropå jobb, jeans och framtid avslöjar Eric Holmström att han för inte så länge sedan fick ett mycket lockade jobberbjudande från ett stort jeansföretag i Europa.
– Ett drömjobb helt enkelt. På grund av familjesituationen med små barn och att jag känner mig långt ifrån färdigt på MQ passade det tyvärr inte så bra. Men det går säkert flera tåg – ingen vet vad som händer i framtiden!

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

ERIC HOLMSTRÖM
ÅLDER: Fyller 36 år i oktober
FAMILJ: Hustru Malin samt barnen Elsa, 4,5 år och Ivar, 1,5 år
BOR: Hus i Frillesås söder om Göteborg – mitt emellan Kungsbacka och Varberg
GÖR: Affärsområdeschef för externa varumärken på MQ
FRITIDSSYSSELSÄTTNING: Umgås med vänner, hus- och trädgårdsskötsel. Att komma igång med träningen igen står också på agendan

DENIMEXPERTENS BÄSTA TIPS

  • Själv gillar jag att köpa helt otvättade jeans och gå in dem minst 12 månader innan jag tvättar dem. Det ger oslagbar passform och känsla.
  • Klassisk jeansjacka i lite boxigare modell. Används den tillsammans med blåjeans vill jag gärna ha en brytning i färgnyanserna mellan jacka och byxa.
  • När det gäller modeller är det väldigt individuellt just nu – tight, pösigt eller bootcut… Det viktigaste är att man trivs i sina jeans.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.