Gör entré som bankchef

Under sina 13 år på Swedbank har hon fyllt bagaget med rutin, erfarenhet och kunskap. 
Nu gör Christel Ödell entré som bankchef med ansvar för Oskarshamn, Hultsfred och Mariannelund.

Som relativt ny i rollen som företagschef på Swedbank hade Christel inga direkta visioner om ytterligare steg i karriären just nu. Men när möjlighet plötsligt gavs att axla rollen som ny bankchef var hon redo.
– Jag tycker det är viktigt att våga prova nya grejer i livet, konstaterar hon. Det är ofta berikande.
– Dessutom har jag haft ledarroller i olika sammanhang tidigare i karriären och genom min långa anställning på banken har jag fått bra erfarenheter som är till stor nytta i det nya jobbet.
Christel kommer ursprungligen från Öland och via bland annat juridikstudier hamnade hon så småningom i Oskarshamn för 17 år sedan. Inledningsvis arbetade hon några år på Almi Företagspartner innan hon anställdes av Swedbank i Oskarshamn som företagsrådgivare.
– Jag har alltid varit företagsinriktad och tycker det är kul att både prata affärer och göra affärer. Även i jobbet som bankchef kommer jag fortsätta att göra mycket affärer och ha användning av de kunskaper jag har fått under årens lopp, framhåller hon.
Att fortsätta träffa kunder, såväl företagskunder som privatkunder, ser Christel som viktig och prioriterad del av sitt jobb. Likaså att fortsätta och vidareutveckla Swedbanks samhällsengagemang på olika sätt.
– Ung Ekonomi, Unga Jobb och Äntligen Jobb är exempel på projekt som vi har jobbat med lokalt och som syftar till att öka kunskapen om ekonomi bland skolelever, få unga i arbete och ge utländska akademiker chans att komma in på arbetsmarknaden. Jag är även öppen för nya initiativ och samarbeten, betonar Christel som också sitter i styrelsen för Attraktiva Oskarshamn.
– Den stora utmaningen är att öka kundnöjdheten ytterligare. Det gör vi bland annat genom att följa bankens värdegrundande ledord att vara öppna, enkla och omtänksamma och att vi håller vad vi lovar.
Christel Ödell ser framtiden an som bankchef med stor tillförsikt. Efter alla år som anställd kan hon verksamheten utan och innan.
– Jag känner en stor stolthet att jobba på Swedbank tillsammans med alla duktiga och engagerade medarbetare. Vi är en stor lokal aktör som är måna om våra kunder och tar ansvar för dem, framhåller hon leende.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

CHRISTEL ÖDELL
ÅLDER: 48 år
FAMILJ: Sambo Martin samt barnen Alfrida, 17 år, Hedda, 10 år, och Lykke, 8 år
BOR: Hus i Rostorp, på landet strax utanför Oskarshamn
YRKE: Nytillträdd bankchef för Swedbank i Oskarshamn, Hultsfred och Mariannelund
FRITIDSSYSSELSÄTTNING: Det mesta inom träning; bland annat yoga, styrketräning och tennis, aktiviteter tillsammans med familjen samt snart jakt – har precis tagit jägarlicens

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.