Snart på språng med rätt träning

Målet är att snart börja springa igen. Genom funktionsanalys och Friskvårdshusets anpassade MammaMageträning har Karolina Höckerfelt redan kommit en bit väg.

Leo Zalli har gjort en funktionsanalys för att säkerställa att Karolina inleder sin träning på rätt nivå.

Det är bara två månader sedan dottern Maj föddes. Nu sover hon gott i sitt babyskydd bredvid mamma som får handgripliga instruktioner av Friskvårdshusets Josefin Petersson.
– Det är väldigt tryggt och skönt att ha någon som ingående beskriver hur jag ska träna och hur det ska kännas för att inte göra mer skada än nytta, förklarar Karolina.
Att snabbt komma igång med passande träning efter förlossningen för att återhämta och bygga upp kroppen igen var en självklarhet.
– En månad efter att Maj föddes gjorde jag en funktionsanalys där magmuskulaturen undersöktes för att ta fram passande övningar. Vi gick även igenom hur jag mådde, vad som var viktigt med träningen för mig och mina mål. Jag har även haft individuell träning med instruktör där fokus har varit att stärka bäckenbotten och den djupa magmuskulaturen genom enkla och anpassade övningar, berättar Karolina Höckerfelt.
Att Friskvårdshuset har valt att satsa på den här typen av träning och dessutom har två utbildade tränare inom konceptet MammaMage ser Karolina som en stor fördel.
– Jag tycker om gruppträning och kommer att vara med från start i mitten av oktober. Det känns jättelyxigt att träna i en grupp speciellt för nyblivna mammor. Dessutom fyller det en social funktion att bara komma ut och träffa andra mammor, säger hon.
Friskvårdshusets instruktörer Leo Zalli och Josefin Petersson, som båda är utbildade MammaMagetränare, framhåller vikten av att träna rätt och säkert.
– Genom att först göra en funktionsanalys kan vi ta fram mer specifika övningar beroende på i vilken fas man befinner sig. Det säkerställer också att man inleder träningen på rätt nivå i förhållande till sina förutsättningar, förklarar de.
Höstens första gruppträningar inom MammaMage startar den 14 oktober och kommer att pågå under åtta veckor. För Karolina Höckerfelt ska träningen bidra till att hon når sitt mål.
– Jag vill komma igång med löpningen igen så fort som möjligt. Jag har redan anmält mig till ett hinderbanelopp i februari, säger hon leende.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

FRISKVÅRDSHUSETS MAMMAMAGETRÄNING:
– Gruppträning för mammor och nyblivna mammor
– Ett program för dig som nyss fått barn
– Kom igång med träningen tillsammans med andra nyblivna mammor
– Passet är utformat för att stärka och få igång kroppen efter en förlossning

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.