Yoga för Barncancerfonden

Kombinationen yoga och välgörenhet till förmån för barncancerforskningen fick Louise Eriksson och Emelie Pehkonen att agera.
Den 18 november är de lokala arrangörer av det globala välgörenhetseventet Yoga of Hope.

Det var i samband med att Louise Eriksson väntade sitt första barn som hon för första gången kom i kontakt med yoga som träningsform.
– Jag letade efter ett bra sätt att bli avslappnad inför förlossningen. Det visade sig att yoga dessutom gav mig ett speciellt lugn och kontakt med min egen kropp som jag inte har hittat inom någon annan träningsform tidigare, berättar hon.
Sedan dess har hon fortsatt att yoga regelbundet. Tack vare yogaintresset följer hon också den svenska yogaprofilen Rachel Bråthen – mera känd som Yoga Girl – på sociala medier.
– Det var genom henne jag ck kännedom om Yoga of Hope som är världens första internationella välgörenhetsevent inom yoga som arrangeras på en rad olika ställen över hela världen den 18 november. Då även Barncancerfonden är en av initiativtagarna kände jag direkt att detta var självklart att stödja.
Problemet var dock att det inte fanns något lokalt arrangemang i Oskarshamn. Tillsammans med kompisen Emelie Pehkonen bestämde sig Louise för att ta saken i egna händer.
– Mellan klockan 11.00–12.00 den 18 november arrangerar vi en yogaklass där vi själva håller i passet. Anmälan sker via hemsidan yogaofhope.com och anmälningsavgiften på 100 kronor går oavkortat till Barncancerfonden, berättar de.
Louise och Emelie framhåller att yogaklassen vänder sig till alla – såväl nybörjare som erfarna, gamla och unga, killar och tjejer. Målsättningen är minst ett 30-tal deltagare.
– Det känns som något fint att samlas kring – inte minst med tanke på syftet. Dessutom är det ett skönt sätt att släppa spänningarna och hitta lugn i vardagen.

Text och foto: Mikael Bergkvist

YOGA OF HOPE
Alla pengar som samlas in i Yoga of Hope går till den livsviktiga barncancerforskningen och ger stöd till drabbade barn och ungdomar. Initiativtagare till konceptet och eventet är Barncancer-fonden, Cuddlings (Shama Persson), Yoga Girl (Rachel Bråthen) och oneOeight. Då Yoga of Hope är ett internationellt evenemang sker anmälan till eventet på den internationella Yoga of Hope-sidan: yogaofhope.com

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.