En lyckogivande hälsokur

Körverksamheten i Döderhults församling har länge varit populär. Nu höjs tonen ytterligare med Anna Rosén och Madeleine Åverling som nya körledare.

Att sjunga i kör är rena hälsokuren. Det får lyckoendorfinerna och välmåendet att spira i hela kroppen samtidigt som det stärker vi-känslan.

De entusiastiska tjejerna i Katarinakören tar i ända från tårna när de stämmer upp i kvällens första sångövning.
– Det här är jättekul. Man blir så glad av att sjunga i kör, säger de samstämmigt.
Något som Anna Rosén och Madeleine Åverling håller med om till fullo. Dels känslan av att skapa något vackert tillsammans, dels de medicinskt bevisade positiva hälsoeffekter som sång och musik medför.
– Man blir avstressad samtidigt som lyckoendorfinerna skjuter i höjden och ger en skön känsla i hela kroppen, framhåller Anna.
Hon och Madeleine har tidigare jobbat tillsammans inom musikskolan. Sedan någon månad tillbaka är de anställda som kyrkomusiker i Döderhults församling med ansvar för en rad olika körer.
– Jag arbetar även i Bockara kyrka och är körledare för Nimbuskören, Gloriakören och Bockara kyrkokör, berättar Madeleine Åverling.
Anna är körledare för Klanglådan, Katarinakören, Gospelkören och kören Laudate. Tillsammans med övriga körledare i församlingen har de ansvar för totalt närmare 170 körsångare.
– Vår målsättning är att bli ännu fler och dessutom få en bättre blandning när det gäller både ålder och kön. Fler herrar är absolut välkomna till våra körer, betonar Anna och Madeleine.
Några större förändringar av verksamheten är inte planerade förutom att församlingens konserter vid jul och nyår har flyttats till trettonhelgen för att fler ska ha möjlighet att vara med.
– Vi kommer att jobba kontinuerligt med utveckling. Förhoppningen är att man ska kunna växa med de olika körerna i Döderhults församling genom hela livet, konstaterar de båda körledarna leende.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.