Hela världen på samma tallrik

Smakrika maträtter från hela världen på en och samma tallrik. På Sangria Tapas & Bar står smakupplevelsen i centrum med gränslösa kombinationer i stort och smått.
– Dela på rätter och smaka av varandra. Valmöjligheterna är oändliga, säger ägaren Durhan Elezovic.

Med Sangria Tapas & Bar är Durhan Elezovics målsättning att alla gäster ska vara nöjda och belåtna.

De aromatiska dofterna från köket innehåller allt från puttrande curry och chili till färsk koriander och vitlök. Kockarna Gustavo Becerra och Vishnu Cahaitanya Gundu, från Spanien respektive Indien, rör i grytorna samtidigt som Anton Hagström lägger sista handen vid en aptitretande Toast Skagen.
– Det är kockarna som komponerar våra rätter och ligger bakom den omfattande menyn. Att kockarna dessutom har sitt ursprung i olika delar av världen bidrar till att ge maten ännu mera äkthet, framhåller Durhan.
Ända sedan han gick restaurangutbildningen på Oscarsgymnasiet har han drömt om en egen restaurang där han kan förverkliga sina drömmar. Att det blev just tapasrestaurang med maträtter från hela världen beror delvis på att Durhan själv har goda erfarenheter från besök på liknande restauranger.
– Det är en speciell känsla att kunna välja mellan så många olika rätter. Dessutom har det inte funnits något liknande i Oskarshamn tidigare, säger han och tillägger att han även driver restaurangbåten Simson i Västervik med stor framgång.
– Det är två verksamheter som kompletterar varandra. Västervik är en sommarrestaurang så nu är det full fart i Oskarshamn.
Tapas är ett samlingsnamn för smårätter från huvudsakligen Spanien. På Sangria Tapas & Bar har man tagit konceptet ett steg längre och även involverat övriga delar av världen. På den nyligen uppdaterade menyn finns ett stort antal rätter med inspiration från såväl Asien som Sydamerika, Europa och USA.
– Vi har även utökat med ett antal populära och klassiska á la carterätter, som man kan beställa var för sig eller också kombinera med våra tapas. Allt för att få ett ännu större utbud om man delar på rätterna och smakar av varandra, förklarar Durhan.
Andra nyheter på Sangria Tapas & Bar är lunchbuffén varje vardag med tre olika indiska rätter – varav en vegetarisk – samt ytterliga tre varmrätter, shoppinglunch på lördagar och after work på fredagar med mycket omfattande tacobuffé.
– Vi har lyssnat på vad våra gäster vill ha och även tittat vad som saknats i Oskarshamn tidigare, framhåller Durhan Elezovic och passar samtidigt på att framhålla restaurangens bar.
– Den är störst i stan. Dessutom kan vi fixa det mesta som efterfrågas. Vår målsättning är att våra gäster ska vara både nöjda och mätta efter ett besök på Sangria Tapas & Bar, säger han.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Scen för livemusik

Sangria Tapas & Bar satsar på musik i alla former. De lokala storheterna The Quill hade nyligen turnépremiär på Club Sangrias scen.

Med den väl anpassade lokalen såg Durhan Elezovic möjligheten att både bidra till det lokala musiklivet och samtidigt utöka verksamheten ytterligare.
– Varannan fredag arrangerar vi Club Sangria med livemusik med både lokala och mer nationellt kända artister. Hittills har vi bland annat gästats av INVSN, Labyrint och The Quill. Till kommande arrangemang hör exempelvis Kulturnatten med uppträdande av Murphys Law och juldagsfestligheter med ett större band på scenen, berättar han.