Ko-Bo flyttar in i KåBe Hallen

Muuu… Den nyfikna och spralliga fjällkon Ko-Bo har anlänt till ICA Nära KåBe Hallen!
Nu stundar spännande och glada överraskningar i butiken för både små och stora barn.

Det har förvisso tagit en stund. Men via långa och vindlande vägar har Ko-Bo tagit sig ända från de sluttande fjällsidorna i norra Sverige till Oskarshamn, Kristineberg och KåBe Hallen.
– Som vi har väntat. Men det var det värt, konstaterar ICA-handlare Therese Ragnar nöjt och klappar om sin vit- och svart fläckiga följeslagare som numera huserar i butiken.
Att det var just en kossa som av en slump hamnade på KåBe hallen och blev hela butikens nya maskot är Therese extra glad över.
– Framför allt är kossor så fina och Ko-Bo är dessutom speciellt fin. Det är ju även passande med en kossa i mataffär eftersom vi säljer allt från mjölk och ost till köttbullar och korv, säger hon leende.
Efter sin långa vandring har Ko-Bo framför allt vilat upp sig och gjort sig hemmastadd. Under december kommer kossan dock att göra entré i butiken. Eftersom Ko-Bo inte har något bås och ganska fria arbetstider i mjölkkylen kommer och går kossan lite som den vill.
– Därför vet vi egentligen aldrig när kossan kommer att vara ute i butiken. Vi kommer i alla fall att ha en teckningstävling och en tipspromenad där Ko-Bo ska vara med. Det är en jättesnäll kossa som kommer att dyka upp lite när som helst och krama barnen, leka med dem och kanske till och med bjuda på godis. Den 14 december kommer Ko-Bo även vara med och presentera Emåmejeriets nya produkter hos oss.
Therese Ragnar kan inte riktigt dölja sin stolthet över att KåBe Hallen numera har sin alldeles egen maskot.
– Det var dags och nu när Ko-Bo äntligen är på plats känns det väldigt bra. Jag hoppas att alla barn och deras familjer ska tycka om kossan lika mycket som vi gör, säger hon glatt.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

KO-BO
ÅLDER: 2 år
FAMILJ: Mamma och pappa Ko i fjällen
BOR: I KåBe Hallen
GÖR: Jobbar i mjölkkylen
PÅ FRITIDEN: Hoppar hinderbana
FAVORITGODIS: Mintlakrits
GÖR I JULHELGEN: Har julsemester
BÄSTA JULKLAPP: Många kramar

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.