Friskvård för kidz

De dansar, yogar och lär känna sina kroppar genom olika koordinationsövningar.
Friskvårdshusets höstsatsning på barngympa för de allra yngsta – Friskvårdskidz – är en riktig succé som kommer att fortsätta och utvecklas ytterligare.

Friskvårdskidz är Friskvårdshuset satsning på barngympa för de allra yngsta. Emily Rubin framhåller en mängd positiva effekter med enklare träning redan i låg ålder.

Korta pass, mycket variation och en stor portion humor och glädje. Friskvårdshusets Emily Rubin har hittat ett väl passande recept för att få gruppen med tre till femåringar att ha kul samtidigt som de får stärkande och nyttig motion.
– Det finns många aspekter på varför det är bra med gruppträning redan i den åldern. Dels är det alltid bra att röra på sig och lära känna sin kropp – inte minst när det gäller koordination och motorik. Dels har det positiva sociala effekter när barnen får träffa och lära känna nya kompisar utanför den vanliga umgängeskretsen på förskola och skola, framhåller Emily.
Under hösten har en grupp på cirka tio barn träffats en gång i veckan. Passet har innehållit allt från hinderbana, balansövningar och dans till enklare former av yogaövningar.
– Vi har valt att hålla gruppen relativt liten för att alla ska bli sedda och känna sig delaktiga i träningen. Vi har också försökt att alltid ha två instruktörer på plats och även anpassat övningarna efter gruppens sammansättning, förklarar Emily.
Just variationen och att alltid försöka göra övningar som passar till gruppen tror hon i hög grad har bidragit till att barngympan har varit så populär.
– Så här små barn tappar snabbt koncentrationen om det inte händer något och blir långtråkigt. Därför är det viktigt att vara flexibel och hela tiden göra kul saker.
Efter nyår kommer Friskvårdskidz att fortsätta. Både i nuvarande form med en grupp för barn i åldern tre till fem år och även ytterligare en grupp för barn i åldern sex till åtta år.
– Där fokuserar vi mer på rytmik och dans och övningar som passar bra i den åldern, säger Emily och tillägger att alla är välkomna oavsett om man har varit med tidigare eller inte.
– Anmäler man sig före 31 december har vi rabatterat pris. Under vecka två 2018 kommer vi även att ha pröva- på-pass för de som vill testa innan de anmäler sig.
Emily Rubin är mycket stolt över det breda utbud som Friskvårdshuset kan erbjuda.
– Nu har vi faktiskt träning för alla – från spädbarn till seniorer, konstaterar hon nöjt.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.