Unik meny för alla smaker

De små arabiska pirogerna och pizzorna äts med fördel till frukost eller som tilltugg till te och kaffe. De kompletterar dessutom det övriga och – till stor del – unika utbudet på menyn hos Roux Grill Huset.

Hasan Alsheck Saleh driver Roux Grill Huset.

Hasan Alsheck Saleh visar stolt upp menyn som rymmer allt från mexikanska läckerheter och arabiska specialiteter till mera traditionella hamburgare och kolgrillade kötträtter samt sallader, förrätter och efterrätter av skiftande slag.
– De mexikanska och arabiska rät­terna är vi ensamma om i Oskarshamn. Vi har även ett stort utbud av olika vegetariska rätter. Dessutom förnyar vi menyn regelbundet, berättar han.
Att i så stor utsträckning som möjligt vara unik ser Hasan som vägen till framgång. Därför har Roux Grill Huset investerat i en ny och väldigt speciell gasugn. Liknande ugnar an­vänds i många restaurangkök i bland annat Syrien och Libanon. Den an vänds huvudsakligen för tillagning av arabiska piroger och pizzor – som ex­empelvis sambosek, fatayer, manakish och lahmebajin.
– Det är en nyhet på menyn som länge varit efterfrågad av våra gäster. Det innebär också att vi har utökat öppettiderna från klockan 06.00 på morgonen då många tycker om att äta dessa rätter till frukost, berättar Hasan.
Han tog över restaurangen på Köpmangatan strax innan sommaren. Hasan, som ursprungligen kommer från Syrien, hade då bott i Sverige i drygt fyra år och jobbade på en restaurang i Skellefteå.
– Jag såg en annons, åkte till Oskarshamn för att titta och kände direkt att detta var något jag ville satsa på, säger han.
Till sin hjälp i köket har han Ahmad Alraee som är en erfaren kock. De växte upp i samma stad och jobbade även tillsammans på olika restauranger i Grekland under tio år.
– Ahmad är väldigt duktig i köket. Utöver de rätter vi har på menyn tar vi även specialbeställningar för avhämtning, catering till bröllop, företagsevenemang, privata fester och liknande. Om någon har önskemål är det bara att höra av sig.
Hasan Alsheck Saleh betonar att alla gäster ska känna sig välkomna till Roux Grill Huset.
– Vår målsättning är att göra prisvärd och mycket bra mat som tilltalar alla, säger han.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.