Hjärtansdag med många betydelser

Den 14 februari är en dag i romantiken och kärlekens tecken. För många har Alla hjärtans dag även en annan betydelse. Riksförbundet HjärtLung har utsett hela februari till en temamånad med fokus på hjärtsjukdomar under namnet Hjärtemånaden.
Arne Nilsson är ordförande i lokalföreningen HjärtLung Oskarshamn som arbetar för att människor med hjärtsjukdom och lungsjukdom ska kunna leva ett så bra liv som möjligt.

Vad betyder Alla hjärtans dag för dig?
– Det är en dag då vi i föreningen träffas och trivs. Vi brukar bjuda in medlemmarna till Folkets Park, där det finns möjlighet att träffa hjärtsköterskor för att bland annat kolla blodsockret. Vi bjuder även in någon föreläsare, vi har tidigare haft besök av bland annat Joep Perk, som ger oss den senaste informationen om hjärtsjukdomar.

Varför har du engagerat dig i Riksförbundet HjärtLung?
– Jag hade en hjärtinfarkt för drygt tio år sedan och kom efter det i kontakt med HjärtLung i Oskarshamn. Som lokal ordförande fick jag erbjudande att delta på kongressen och det var där jag blev intresserad av förbundet. Blev så småningom invald i förbundets valberedning som ska hitta och utse en ny förbundsstyrelse till nästa kongress.

Hur ser verksamheten ut i HjärtLung Oskarshamn?
– Vi är omkring 650 medlemmar i Oskarshamn. HjärtLungföreningen tar vid när sjukvården avslutat behandlingen av hjärtpatienter, vi erbjuder dem att delta i våra aktiviteter som exempelvis dam- och herrgympa, vattengympa, tipspromenader, resor och olika typer av medlemsträffar. Styrelsen träffas och har möte cirka 10-11 gånger under året.

Vad är på gång i föreningen under februari och även resten av året?
– Se tidigare svar. Vi har även årsmöte i februari. Under resten av året arrangerar vi bland annat resor och har tipspromenader i stadsparken hela sommaren.

Vem vill du uppmärksamma lite extra under Alla hjärtans dag?
– Hela den styrelse som gjort ett enormt jobb under 2017!

ARNE NILSSON
ÅLDER: 69 år
FAMILJ: Singel
BOR: Hus i Gröndal
GÖR: Föreningsmänniska. Bland annat ordförande i Föreningen HjärtLung Oskarshamn
ÖVRIGA FÖRENINGSENGAGEMANG: Sitter i styrelsen för Länsföreningen HjärtLung , sammankallande i valberedningen för IK Oskarshamn, medlem i Lions Oskarshamn, Odd Fellow, Bifrost och WM samt hedersledamot Smålands Ishockeyförbund

FÖRENINGEN HJÄRTLUNG OSKARSHAMN
Vår verksamhet går ut på att hjälpa så många som möjligt till ett bättre liv efter att de blivit drabbade av hjärt- eller lung- problem. Besök oss gärna på hjart-lung.se/oskarshamn för mer information och bli medlem i föreningen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.