Personlig prägel i unik miljö

Tillbaka med besked. Fredrik Lundgren har stora visioner för Fredriksbergs avkopplande och unika herrgårdsmiljö. En mötesplats där tidlös mat av högsta kvalitet står på menyn.

Fredrik Lundgren är tillbaka i restaurangbranschen efter fem års frånvaro. Han vill göra Herrgårdsköket till en mötesplats där tidlös mat av högsta kvalitet står på menyn.

Efter en hektisk höst med drygt 1 500 julbord som kronan på verket har Fredrik satt upp tydliga mål för restaurang Herrgårdskökets fortsatta framtid.
– Under det gångna året har jag byggt om, utökat och fixat både kök och serveringsytor som jag vill ha dem med bland annat mobila lösningar. Efter de fullsatta julborden under december har vi utvärderat vad som fungerar bra och vad som bör förbättras. Och nu är vi redo att satsa vidare med allt från luncher till skräddarsydda arrange­mang, förklarar han.
Under veckorna kommer Herrgårds­köket att ta emot och anordna konferenser, möten och olika företags­event. Luncher kommer att kunna förbokas för sällskap. Därutöver är Herrgårdsköket tillgängligt för alla typer av arrangemang och för olika sällskap – modevisningar, vernissager, kurser, föreläsningar, mässor och utbildningar, bröllop, dop och begravningar.
– Det finns alla möjligheter. Förutom själva herrgården har vi även stallet, magasinet och bakstugan beroen­de på sällskapets storlek och typ av arrangemang. Vi kan ta emot upp till 80 sittande gäster och erbjuder allt från helhetslösningar till enbart mat, personal eller lokal, framhåller Fredrik och tillägger att torsdagskvällar kommer att ha en speciell prägel.
– Utvalda torsdagskvällar under året kommer det att bjudas in till olika mat­ och dryckesevenemang. Det kan exempelvis vara olika teman, säsongens primörer eller någon speciell högtid som uppmärksammas.
Han är full av tillförsikt inför framtiden. Efter mer än fem års frånvaro från restaurangbranschen fick han en ordentlig nytändning som assisterande coach till Alexander Sjögren under Kock-­EM och -­VM.
– När jag fick möjlighet att ta över restaurangverksamheten på Fredriks­bergs herrgård kändes det som ett ypperligt tillfälle. Det är en unik miljö med ett centralt läge som går att utveckla väldigt mycket och jag ser detta som en långsiktig satsning. Inledningsvis kommer jag framförallt att sätta min personliga prägel på utbudet i restaurangen. Så småningom är målsättningen att skapa en riktig mötesplats för mat och hantverk med evenemang och aktiviteter i olika former, framhåller Fredrik Lundgren.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.