Firar tio år med ännu mera galakänsla

För tionde året i rad ska de lokala hjältarna och eldsjälarna hyllas. Den 24 mars är det dags för Oskarsgalan 2018 som kommer att kläs i en extraordinär tioårsjubileumsskrud.

Johanna Asp på Attraktiva Oskarshamn är projektkoordinator för Oskarsgalan.

– Vi gasar upp en nivå till. Med anledning av att vi rar tioårsjubileum kommer det de nitivt att bli ännu mera galakänsla, utlovar Oskarsgalans projektkoordinator Johanna Asp på Attraktiva Oskarshamn.
Sedan 2009 har Oskarsgalan varit en uppskattad arena för att mani­festera det lokala näringslivet. Under årens lopp har en mängd pristagare hyllats på scenen för sina insatser.
– Det är rörande att se hur lyckliga pristagarna är på scenen samtidigt som man känner stolthet för Oskarshamn när man inser hur många duktiga och olika aktörer det faktiskt finns i en mindre stad. Det är också en viktig mötesplats för mingel och nätverkande.
Johanna Asp framhåller att formen för årets Oskarsgala kommer att vara i stort sett densamma som under de senaste åren och platsen är Oscarsgymnasiets B-­hall.
– Det är ett koncept som vi är väldigt nöjda med och som uppskattas av besökarna. Efter årets gala kommer vi att göra en omfattande utvärdering för att se hur vi går vidare.
Underhållningen kommer att ha en lokal prägel med galaband samt olika artister under Christian Åbergs ledning. Konferencier är informations­chef Anders Österberg från OKG som även hade samma roll under den första Oskarsgalan.
För Johanna Asp, som på olika sätt har varit involverad i alla Oskarsgalor – utom en – sedan starten, är det en speciell känsla att få hålla i trådarna som projektkoordinator för den tionde upplagan. Hon har många fina minnen att blicka tillbaka på.
– När Mollie uppträdde på en sa­tellitscen mitt i publiken för några år sedan och sjöng ”Purple Rain” samti­digt som det föll kolsyreregn från taket var otroligt häftig. Det är också väldigt speciellt att få vara med om och se hur en sporthall förvandlas till en tjusig bankettsal i galaskrud med allt från teknik till kristallkronor, säger hon och ser fram emot ytterligare upplevelser att lägga på minnet från kommande Oskarsgalans tioårsjubileum.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

OSKARSGALANS PRISKATEGORIER:
ÅRETS UF-PRIS – delas ut av Swedbank
ÅRETS INTEGRATIONSPRIS – delas ut av Press Kogyo Sweden
ÅRETS GRANNE – delas ut av OKG
ÅRETS MEDARBETARE – delas ut av Oskarshamns-Tidningen
ÅRETS ENTREPRENÖR – delas ut av Atrinova
ÅRETS IDROTTSPRESTATION – delas ut av Fritidskontoret
ÅRETS ENERGI- OCH MILJÖPRIS – delas ut av Oskarshamn Energi
ÅRETS REGIONUTVECKLINGSPRIS – delas ut av Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling
ÅRETS FÖRETAGARE – delas ut av Företagarna i samarbete med Länsförsäkringar Kalmar län
ÅRETS TILLVÄXTPRIS – delas ut av Almi
FOLKETS PRIS (LIVEOMRÖSTNING UNDER MIDDAGEN) – delas ut av Attraktiva Oskarshamn

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.