Audio Video på första parkett

Ett krafttag för den lokala handeln och ytterligare profilering inom ljud och bild.
Audio Video har inte sparat på krutet i samband med flytten till de nya och ändamålsenliga lokalerna på första parkett intill Lilla Torget. Här ryms bland annat en toppmodern avdelning för det tyska premiummärket Loewe.

Vd Jonas Brixbäck visar stolt runt i de nya butikslokalerna där Melchiors bokhandel tidigare huserade. Längst in i lokalen finns numera en omfattande TV-vägg med de absolut senaste modellerna från de främsta tillverkarna.
– Det här är en jättesatsning vi gör lokalt i Oskarshamn. Vi utökar sortimentet med produkter och tillbehör över hela spannet – från budget till premium. Samtidigt erbjuder vi ett ännu mer omfattande serviceutbud i form av installation och montering med bland två dedikerade montörer som bara jobbar med data och telekom.
Den nya butiken är inte bara större till ytan. Den är även mera lättöverskådlig och har ett bättre öde för att kunderna enkelt ska hitta det de söker i trevlig miljö. Inredningen är av senaste snitt och följer Audio Videos koncept med tydligt avgränsade ytor för bland annat olika produktgrupper och fabrikat.
– Vi har exempelvis en separat avdelning för hemmaljudsystemet Sonos. Som certifierad återförsäljare har vi hela sortimentet i butiken och även installation, förklarar Jonas.
Han framhåller även en annan stor nyhet hos Audio Video Oskarshamn som har realiserats i samband med flytten. En vägg i butiken är speciellt avsatt för produkterna inom kontrollsystemet Savant.
– Smarta hem och olika typer av multiroomlösningar har blivit allt populärare och mer efterfrågat. Därför har vi uppgraderat oss och är numera återförsäljare av Savant som är ett av de allra främsta fabrikaten.
Allra stoltast är nog Jonas Brixbäck trots allt över den nya butikens exklusiva Loeweavdelning. Här presenteras den tyska tillverkarens olika premiumprodukter inom ljud och bild. I anslutning till denna avdelning finns även ett kundmötesrum som Loewes produkter också har satt sin prägel på. En kraftfull och generös satsning från leverantören som har sin tydliga förklaring.
– Vi är ensamma återförsäljare av Loewe i länet och har haft en fantastisk försäljningsökning under det senaste året. 2016 sålde vi totalt 100 Loeweprodukter och under förra året fördubblade vi den försäljningen med leveranser långt utanför länets gränser. Det innebar att vi var näst bäst i hela Sverige med knapp marginal till vinnaren, berättar Jonas Brixbäck som hoppas att Audio Videos nya butik ska medföra ytterligare ökad försäljning av såväl Loewes produkter som övrigt sortiment.
– Vi har helheten – från försäljning av produkter till färdig installation. Med vårt utökade sortiment profilerar vi oss ytterligare inom ljud och bild samtidigt som vi stärker den lokala handeln, framhåller han och tillägger att kunderna får ha överseende med att det dröjer ytterligare några veckor innan alla produkterna är på plats i den nya butiken.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

HÖG SERVICENIVÅ MED RUT
Låt en expert göra jobbet. Hos Audio Video får du professionell hjälp med allt – från rådgivning och teknikstrul till hemleverans och installation.
– Vi har både helheten och hög service. Vi kan hjälpa kunden att köpa rätt produkt, installera den, koppla samman med övriga produkter i hemmet, supporta via telefon eller mail. Vi har även en omfattande serviceverksamhet med personal som rycker ut personligen till kunderna om något inte fungerar, framhåller Audio Video Oskarshamns ägare Mikael Ågren och betonar samtidigt att de flesta installationsjobb dessutom är berättigade till RUT-avdrag som innebär halva priset för kunden.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.