På sadeln mot barncancer

Den 17 mars är Friskvårdshuset värd för Spin of Hope. IT-företaget CGI är ett av lagen som tar plats på sadeln för att under totalt 12 timmar trampa till förmån för Barncancerfonden.

Det är tredje gången som Magnus Petersson och hans kollegor från CGI är med och trampar i Spin of Hope. Att hålla igång Friskvårdshusets spinningcyklar under totalt 12 timmar ser de både som en utmaning, ett tillfälle att samla arbetskamraterna utanför jobbet och – inte minst – ett sätt att stödja cancerdrabbade barn.
– Det känns helt enkelt som ett bra evenemang på alla sätt. Att vi har blivit fler och fler från företaget som deltar är också ett tydligt tecken på det, säger Magnus med instämmande nickar från arbetskamraterna Azeel Samuelsson, Jörgen Albinsson och Leif Ödell.
Spin of Hope har arrangerats sedan 2009 med syfte att skapa en plattform för träningsanläggningar runt om i Sverige att genomföra ett spinningevent till förmån för Barncancerfonden. Under Spin of Hope ska varje lag, som består av upp till 12 personer, hålla igång en spinningscykel under 12 timmar – eller två cyklar i sex timmar. Hela deltagaravgiften på 1 500 går till Barncancerfonden som fördelar de insamlade pengarna till sina lokala föreningar.
– Jag älskar event och att sammanföra folk i kombination med träning. I detta fall är det speciellt eftersom vi även bidrar till ett bra ändamål, framhåller Emily Rubin på Friskvårdshuset som arrangerar Spin of Hope för fjärde året.
– Vi har valt att göra den mindre tidskrävande varianten, som innebär att laget ska hålla igång två spinningcyklar under sex timmar, för att fler ska ha möjlighet att delta. Det finns plats för totalt 12 lag och även drop- in-platser för de som inte tillhör något lag men ändå vill vara med och bidra, berättar Emily, som hoppas att spinningsalen ska vara full till sista plats.
För laget från CGI, som gör gemensam sak med flertalet övriga kontor inom företaget i Sverige, återstår några veckors förberedelse innan det är dags att äntra spinningcyklarna.
– Det ska bli spännande. Spinning är relativt nytt för mig – men jag brukar ju cykla till jobbet så det ska nog gå bra, konstaterar Leif Ödell leende.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

SPIN OF HOPE
Målet med Spin of Hope är att stödja och hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer genom att samla in pengar som kommer de drabbade tillgodo via Barncancerfondens lokala föreningar. Sedan starten 2009 har över 135 500 perso- ner deltagit i Spin of Hope och tillsammans har deltagarna bidragit med 26 Mkr till Barncancerfondens lokala föreningar. Friskvårdshuset arrangerar Spin of Hope den 17 mars mellan klockan 08.00 och 13.00.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.