Säkra avslut en lek för Roger

Målinriktad under många år på både fotbollsplaner och hockeyrinkar.
Nu lika målinriktad i sin roll som försäkringsförmedlare och finansiell rådgivare på Säkra i Oskarshamn.

Före detta skyttekungen Roger Leek är numera en vass medspelare till många på den ekonomiska arenan.

– Jag har alltid varit resultatinriktad. Därför blir det ofta bra avslut, ler Roger Leek, före detta skyttekung och numera en vass medspelare till många på den ekonomiska arenan.
För den idrottsintresserade är Roger Leek ett känt namn. Sanningen är att under många år var han en av de större idrottsprofilerna i regionen. Som en skarprättare av rang. Oavsett om det handlade om fotboll i Virserum, Hvetlanda Gif, Hultsfred, Berga eller hockey med Virserums SGF. Överallt där han dök upp öste han in mål.
– För det mesta vann jag skytteligan i de klubbar som jag representerade, konstaterar Leek, forwarden som mest gjorde sju mål i en och samma match.
Intresset från större klubbar var under många år stort. Men skyttekungen var aningen för hemkär.
– Så här i efterhand ångrar jag kanske en aning att jag inte prövade lyckan i större sammanhang än gamla division III (fotboll) och gamla division II (ishockey). Men jag hade underbara år i de lokala klubbarna.
44 år ung slutade han med den aktiva fotbollen – för att inleda en karriär som domare.
– Förbundet ansåg att jag var lite för gammal att satsa på. Så jag fick nöja med att som bäst döma i elitfyran.
Roger Leek är utbildad specialistsjuksköterska och jobbade inom vården en del år som områdes- och verksamhetschef inom Kalmar läns landsting. Hela tiden med ett stort intresse för ekonomi och ekonomiska spörsmål. Därför var det ganska naturligt att han sadlade om till försäkringsbranschen. Därifrån var inte steget långt till en karriär som försäkringsrådgivare och finansiell rådgivare på Säkra.
– 2013 köpte jag in mig i bolaget, som jag nu driver tillsammans med Susanne Emilsson och Jonas Andersson.
Jobbet på Säkra har stora likheter med både fotboll och ishockey. Det handlar om fullt fokus på resultat.
– Bra rådgivning är som att göra mål. Det är bra både för jaget och laget (kunderna). För mig är det viktigt med långsiktiga relationer och att jag alltid kan se kunden i ögonen. Därför gör jag alltid mitt yttersta för att skapa skräddarsydda försäkrings- och fondpaket till den enskilde kunden.
I kundstocken finns både yngre och lite äldre privatpersoner. Men en dramatisk ökning har skett vad gäller mindre och medelstora företag. Förklaringen är att anställdas försäkringspaket oftast har sin förklaring i olika kollektivavtal.
– När det gäller företagare finns inte något sådant skydd. Och tyvärr är många företagare så upptagna med sitt företagande att de inte ser över pensions- och försäkringsfrågor i tillräcklig utsträckning.
Både när det gäller trygghetsbiten och förvaltning av kapital har Säkra betydligt friare händer än många andra aktörer på marknaden.
– Vi kan välja och vraka bland i princip alla försäkringsbolag och fondförvaltare. Det innebär att vi kan skapa paket som alltid är optimala för den enskilde kunden.
Hur rankar du dina tre specialintressen, fotboll, hockey och ekonomisk rådgivning?
– Visst var det kul att göra mål och vara rad skyttekung. Men det är ännu mer tillfredställande att skapa trygghet för människor och se till att deras pengar växer!

Text: Mikael Petersson
Foto: Mikaela Lindholm

HÄRLIGA MINNEN
● ”När vi mötte Troja i hockeytvåan satte jag två puckar på den finske landslagsmål- vakten Hannu Lassila. Det var stort.”
● ”Säsongen 1979/1980 krossade vi IK Oskarshamn med 6-2. I Oskarshamn. När den matchen kommer på tal svider det i många blå/rödas hockeyhjärtan…hahaha.”
● I början av 1980-talet spelade jag med Virserum mot engelska Crystal Palace. Vi fick stryk med 9-1 och Urban Thor- stensson (Högsby Sparbank) tröstmålade. Höjdaren var att jag bytte tröja med världsstjärnan Ian Wright (177 mål för Crystal Palace och 185 mål för Arsenal).
● Chrystal Palace Ian Wright 1989 9-1 Urban Thorstensson
● I Virserum hade vi ett otroligt bra juniorlag. Vi gick till semifinal i Sydsvenska juniorcupen, Sveriges största juniorcup. Dessutom tog vi oss till DM-final mot IFK Oskarshamn. Tyvärr dömde Oskarshamns domarikon Göran Nilsson bort oss…Den förlusten känns fortfarande!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.