Växlar upp i karriären

Bilintresset har funnits sedan barnsben och han har varit verksam i branschen under 20 år som bland annat säljare och sektorchef.
Nu tar Peter EK ytterligare ett steg i karriären och intar vd-stolen på Be-Ge Personbilar AB.

Peter Ek är numera vd för Be-Ge Personbilar AB.

– Det känns både spännande och lite skrämmande då bilbranschen är i ständig förändring med mycket tvära kast och många frågetecken, säger Peter Ek och medger samtidigt att utnämningen till vd knappast kom som någon överraskning.
Redan när han anställdes i augusti 2016 fanns det en uttalad plan på att han så småningom skulle avlasta Tomas Engsund som då satt på dubbla vd-poster. Något som aktualiserades ytterligare under förra året i samband med att Be-Ge Lastbilar AB utökade verksamheten med bland annat nya investeringar och förvärv.
– I rollen som vd för Be-Ge Personbilar tar jag över ansvaret för service och försäljning i Oskarshamn och Vetlanda med totalt 40 anställda. Att vi delar upp ansvaret innebär också bättre fokus och möjligheter till utveckling inom respektive bolag, förklarar Peter.
Även om han som vd kommer att ha betydligt mer administrativa uppgifter har han inte för avsikt att släppa kundkontakten helt.
– Det handlar mycket om personliga relationer och jag kommer inte att släppa mina gamla kunder. Dessutom kommer jag att vara med och stötta Viktor Persson som successivt kommer att axla rollen som försäljningschef, säger han och konstaterar att det känns bra med nya och unga krafter i företaget.
Hur framtiden kommer att te sig för Be-Ge Personbilar är svårt att sia om då det händer väldigt mycket inom bilbranschen just nu och främsta fokus ligger på att hänga med i den snabba utvecklingen.
– Vi har så smått börjat titta på vilka vägar vi ska gå. Vi har haft stora försäljningsframgångar under lång tid och avvaktar kommande konjunktur, förklarar Peter Ek.

PETER EK
ÅLDER: 52 år
FAMILJ: Hustru Catarina samt barnen Isabella, 16, och Hugo, 13 år
BOR: Hus i Kolberga
JOBBAR SOM: Ny vd för Be-Ge Personbilar AB
GÖR PÅ FRITIDEN: Åker skidor, spelar golf och följer barnens aktiviteter

Krokig väg till drömjobbet

Via godistillverkning och studier inom biomedicin till försäljnings- chef på Be-Ge Personbilar i Oskarshamn.
Viktor Persson har inte tagit den rakaste vägen till drömjobbet.

Han inledde sin bana på Be-Ge Personbilar 2010 som rekonditionerare för att några år senare bli säljare. Dessförinnan hade Viktor Persson jobbat med godistillverkning i Timmernabben och även studerat till biomedicinsk analytiker under en kortare period.
– Sedan jag kom in i bilbranschen har målsättningen varit att jobba med försäljning. Nu kommer jag att få ytterligare ansvar som försäljningschef och det känns väldigt kul.
Viktor är noga med att påpeka att själva titeln inte är så viktig för honom. Säljorganisationen på Be-Ge Personbilar är relativt liten och det viktigaste är att alla medarbetare ska känna sig trygga, ha kul på jobbet och hela tiden utvecklas för att ta hand om våra kunder på bästa sätt.
– För mig känns det tryggt att ha Peter Ek som mentor under tiden jag sätter mig in i min nya roll och allt vad det innebär, säger han.
Under det kommande året är det många nyheter som ska presenteras i bilhallen. Viktor framhåller bland annat nya VW Touareg, facelift på VW Passat och VW T-Cross som beräknas att lanseras under nästa vinter.
– Sedan vet vi inte vad som händer kring laddhybrider och liknande med de nya skatte- reglerna. Så det är många spännande utmaningar som väntar, konstaterar han.

VIKTOR PERSSON
ÅLDER: 28 år
FAMILJ: Sambo Matilda och dottern Freja, 6 månader
BOR: Precis köpt hus i Timmernabben
JOBBAR SOM: Ny försäljningschef på Be-Ge Personbilar AB
GÖR PÅ FRITIDEN: Åker skidor, spelar tennis och är med dottern

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.