Väcker revytraditionen till liv

Makthavare och andra lokala kändisar lär få det hett om öronen.
Oskarshamnsprofilen och tidigare journalisten Magnus Ihse har väckt lokalrevytraditionen i Oskarshamn till liv igen efter flera decennier i träda.
På långfredagen har ”Påsken är vår” premiär på Forum.

Hur fick du idén till en lokalrevy?
– Jag var uppe på vinden och städade och hittade en kartong med foton och andra minnen från Kristianstadsrevyn där jag var med under fem år på 1970-talet. Dessutom var jag på många revyer i Oskarshamn som barn och kände att det kunde vara dags att återuppliva den traditionen.

Är det några särskilda händelser och lokala kändisar som kommer att uppmärksammas och få det extra hett om öronen?
– Utan att avslöja allt för mycket så finns det en hel del saker att uppmärksamma i Oskarshamn. Gamla och nya kommunalråd, hamnsanering och mycket mer. Det är en hel del människor som bör vara lite nervösa och säkerligen kommer att skruva på sig ute i salongen under föreställningen.

Hur lyckades du få ihop en revyensemble?
– Jag lade ut en blänkare på Facebook och fick översvallande gensvar. Vi har fått ihop en väldigt bra ensemble med jätteduktiga oskarshamnare.

Hur står det till med premiärnerverna?
– Nu är jag lugn. Men fram till månadsskiftet februari-mars var det lite nervöst innan vi hade satt alla nummer och fått bitarna på plats. Vi träffades första gången i slutet av september och insåg ganska snart att vi inte skulle hinna få ihop någon nyårsrevy. Vi har repeterat i snitt två gånger i veckan och det känns skönt att vara väl förberedda.

Är påskrevyn här för att stanna?
– Absolut. Det är allas förhoppning att lokalrevyn ska bli en årligen återkommande tradition. Vi har fått ett överväldigande mottagande och premiärföreställningen sålde slut tidigt. Vi hoppas att det blir fullsatt på alla fyra planerade föreställningar. Det behövs en lokalrevy som sätter fingret på det som händer i kommunen med glimten i ögat.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

MAGNUS IHSE
ÅLDER: 71 år
FAMILJ: Hustru Helena, barnen Fredrik och David, bonusbarnen Anna och Johan, barnbarn och taxtiken Ester
BOR: Lägenhet på Hantverksgatan
GÖR: Pensionär och revymakare
FRITID: Spelar golf och lagar god mat, tidigare även jakt

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.