Ljud och bild fyller hela huset

Önskemål: Bästa möjliga ljud och bild med snyggast möjliga installation.
Lösning: En smakfull och enkelt hanterbar kombination av bland annat Sonos och Loewe.

Jonas Brixbäck och kollegorna på Audio Video har även installerat ljud och bild i sovrummet hos familjen Granström/Striegel.

När familjen Granström/Striegel renoverade sin nyinköpta villa i Saltvik stod ljud och bild av god kvalitet högt på prioriteringslistan. Det medförde bland annat att det förbereddes för inbyggnadshögtalare i kök, kontor och badrum.
Vilken typ av ljud- och bildsystem som skulle installeras var dock oklart. Med tidigare goda erfarenheter i bagaget kontaktade Karin Striegel Audio Video i Oskarshamn.
– De kom inledningsvis hem till oss för att diskutera vad vi ville ha och titta på förutsättningarna i huset, berättar hon.
När Jonas Brixbäck och montörerna på Audio Video tog sig an detta uppdrag hade de stor hjälp av att det till viss del var förberett och att det dessutom fanns fiberanslutning i huset.
– Det kändes direkt att Sonos var det självklara valet. Det är ett trådlöst hemmaljudsystem som genom streaming via wifi kan fylla alla rum med kristallklart ljud. Tillsammans med Loewes kvalitetsprodukter inom bild och Apple-TV som hjärta för bildstreaming kunde vi uppfylla familjens alla önskemål, förklarar han.
Nedervåningens installation av ljud och bild var färdig i höstas och består av dubbla inbyggnadshögtalare från Origin Acoustics i kök och kontor samt en komplett anläggning med Loewe-TV och Sonos playbar, bakhögtalare och sub i TV-rummet.
– I badrummet ville min sambo Magnus kunna spela riktigt högt när han duschar. Även det löste Audio Video med en rejäl inbyggnadshögtalare, säger Karin.
Nyligen var även etapp två, med ljud- och bildinstallation i det stora sovrummet på övervåningen, färdig. Musiken levereras via två väggmonterade Sonoshögtalare och bild genom en Loewe-TV på motorstyrt väggfäste med separat subbas för ljudet.
Hela systemet i huset styrs trådlöst genom två Apple-TV som dolts bakom respektive TV samt tre Sonos Connect Amp som gömts undan i en av familjens garderober.
– Med hjälp av Sonosappen på telefonen kan man sedan separera högtalarna och spela olika musik i varje rum. Eller samma musik i hela huset så att väggarna nästan vibrerar, framhåller Jonas Brixbäck leende och betonar samtidigt att familjen kunde nyttja rutavdrag för arbetskostnaden vid installationen.
Att hela familjen är riktigt nöjda med både ljud och bild råder inte tvekan om. Funktion, hanterbarhet och – inte minst – utseende och design står högt i kurs hos alla.
– Nu kan jag se på favoritprogrammen på TV och lyssna på popmusik i alla rum, konstaterar sonen Oliver.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

LJUD & BILD HOS FAMILJEN GRANSTRÖM/STRIEGEL:
Sonos
• Playbar (TV-rum)
• Play:1 x 2 (bakhögtalare TV-rum) • Sub (TV-rum)
• Play:5 x 2 (sovrum)
• Connect Amp x 3
• Boost
Loewe
• Bild 1 55” (TV-rum)
• Bild 3 43” inkl motorstyrt väggfäste (sovrum)
• Klang 1 subwoofer (sovrum)
Origin Acoustics
• Inbyggnadsljud i kök, kontor och badrum
Apple TV
• 4K x 2 (TV-rum och sovrum)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.