Nya uppdrag för erfarna veteraner

Erfarenhet och kompetens finns i massor. Likaså förståelse för olika sammanhang.
Kjell Johansson är en av veteranerna hos tjänste- och bemanningsföretaget Veteranpoolen.

Efter många år inom byggvaruhandeln i Oskarshamn gick Kjell i pension i augusti 2016. Efter att ha bockat av att-göra-listan på hemmaplan började det att klia så smått i fingrarna.
– Jag kände att jag inte var slut bara för att jag var pensionär. Dessutom har jag alltid varit social och gillat att hjälpa folk, förklarar han.
Under hösten 2017 fick Kjell kännedom om Veteranpoolen och anmälde sitt intresse. Sedan dess har han haft diverse uppdrag hos både privatpersoner och företag – allt från att riva kök till att klippa trädgårdshäckar och snöskottning.
– Det är roligt att få känna att man fortfarande är med. Lyckoendorfinerna sprider sig i kroppen när man bidrar och kan glädja någon annan med sitt arbete, säger han.
Veteranpoolen startade på Västkusten redan 2007 och har sedan dess spridit sig till 40 städer runt om i Sverige. I september förra året etablerades verksamheten i Oskarshamn och Västervik.
– Vi har i dagsläget totalt 205 veteraner registrerade i området och det har visat sig finnas ett stort behov av våra tjänster, säger Peter Green och Niclas Rehnqvist på Veteranpoolen.
Listan på uppdrag som veteranerna utför är lång. Huvudsakligen handlar det om hushållsnära tjänster, trädgårdsskötsel och olika hantverkssysslor. Likaså diverse bemanningsuppdrag hos företag med allt från ekonomi och administration till lagerarbete.
– Även variationen hos de som anlitar Veteranpoolen är stor. Våra veteraner kan hjälpa stressade småbarnsföräldrar med städning, hantverk och barnpassning, hjälpa de som inte längre orkar eller har tid att sköta hus och trädgård eller kanske behöver någon form av stöd i vardagen. För företagen som anlitar oss innebär våra veteraner en resurs att tillgå med kort varsel, framhåller Peter Green och Niclas Rehnqvist.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

VETERANPOOLEN
• De personer som anlitas av Veteranpoolen är antingen ålders- eller avtalspensionä- rer. Med utgångspunkt från deras tidigare erfarenheter och intressen skapas en profil kring vilka arbetsuppgifter som kan vara passande för personen i fråga.
• Bland privatkunderna finns allt från barn- familjer till äldre som behöver hjälp med olika hantverksjobb, hushållsnära tjänster eller trädgårdsarbete. Hos företags- kunderna handlar det huvudsakligen om bemanning inom en rad olika områden.
• Mera information finns på www.veteranpoolen.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.