Motion för angeläget ändamål

Torsdag den 5 juli är det dags för fjärde upplagan av Oskarshamns Stadslopp.
Ett mycket uppskattat arrangemang där motion, välgörenhet och nöje går hand i hand.

– Vi siktar återigen på en riktig folkfest med ett gott syfte. Och hoppas att många tar tillfället i akt att både delta aktivt och bidra på annat sätt för att skapa feststämning i stan, framhåller Anna-Karin Sjöberg och Malin Lindström från Länsförsäkringar Kalmar län som arrangerar det populära motionsloppet.
Förra året resulterade Oskarshamns Stadslopp i ett överskott på drygt 47 000 kronor som skänktes till barncancerfonden via Team Rynkeby Kalmar. Ett resultat som man hoppas kunna överträffa i år och som får en ännu mer lokal mottagare: barnhjälpsorganisationen Majblomman i Oskarshamn.
– Det känns bra i hjärtat att kunna hjälpa en organisation som verkar för barns bästa, säger Anna-Karin Sjöberg.
I övrigt är det mesta sig likt från förra året med start och målgång i anslutning till Stora Torget samt bansträckning genom Stadsparken och längs hamnen.
– En nyhet är att vi har utökat med ytterligare ett vuxenlopp utan tidtagning. Det syftar till att ge ännu fler möjlighet att delta. Man kan springa, jogga, lunka eller gå – allt efter personliga förutsättningar, förklarar Malin Lindström.
Det går redan nu att anmäla sig och Anna-Karin Sjöberg och Malin Lindström uppmanar alla – såväl unga som gamla, privatpersoner, föreningar och företag att vara med i Oskarshamns Stadslopp.
– Det är en kul förenings- eller företagsaktivitet samtidigt som det alltid är bra att motionera och röra på sig. Dessutom går överskottet till ett angeläget ändamål, betonar de.

Text och foto: Mikael Bergkvist

OSKARSHAMNS STADSLOPP
– Ett välgörenhetslopp i Oskarshamns stadskärna. I år går överskottet till Maj- blomman Oskarshamn.
– Fem lopp totalt: miniloppet (300 m), barn- loppet (500 m), ungdomsloppet (3 Km), vuxenloppet (6 km) och vuxenloppet utan tidtagning. Kostnad: 75 kronor för barn/ ungdomar och 200 kronor för vuxna.
– Anmälan till loppet via www.oskarshamn. com

MAJBLOMMAN
– Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation.
– Majblomman kämpar mot barnfattigdom och för att barn i Sverige ska få det bättre.
– Majblomman har tre kärnfrågor med extra fokus: Barns rätt till en avgiftsfri skola, rätt till glasögon och rätt till ett bra sommarlov.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.