Under ett och samma tak

Avis hyrbilsverksamhet finns numera under samma tak som Smålands Motor i Oskarshamn.
Ett samarbete som gynnar alla inblandade.

Det här är en lösning som gör det betydligt enklare och smidigare för kunderna. Vid försäkringsärenden kan vi ombesörja hela processen för skadeverkstad till hyrbil, framhåller platschef Thomas Jörnling på Smålands Motor.
Något som stationschef Aldin Kurtovic instämmer i till fullo. Han är sedan tidigare ansvarig för Avis hyrbilsverksamhet i Västervik och numera även i Oskarshamn.
– Avis flyttade in hos Smålands Motor i mars och det har gått väldigt bra hittills. Våra kunder har funnit sig väl tillrätta, berättar han.
Bilparken är fortfarande under upp­ byggnad och kommer inom kort att rymma drygt 35 bilar av olika modeller och storlekar. Från mindre hybrider för stadskörning till större och exklusivare modeller samt skåp­, transport­ och lätta lastbilar.
– Vi har även bilar avsedda för långtidsuthyrning. Det kan exempelvis vara kunder som går och väntar på sin tjänstebil eller företag som inte vill binda sig vid mera långsiktiga lea­ singavtal, förklarar Aldin Kurtovic.
I samma andetag tillägger han att kunderna – förutom olika typer av bilar beroende på användningsområde – även har en hel del önskemål om speciella märken och modeller.
– Oavsett om det gäller rena uthyr­ningsbilar eller ersättningsbilar vid skadereparationer finns det alltid de som efterfrågar lite roligare och annor­lunda bilar eller liknande bil som de kör i vanliga fall, säger han.
Med tanke på lokaliseringen hos Smålands Motor kommer Avis bilpark givetvis att rymma flera olika modeller från både KIA och Opel.
– Det är två tillverkare med en mängd olika modeller. Inte minst KIA som har blivit ett väldigt populärt mär­ke med ett brett utbud med allt från mindre småbilar till större prestige­ fordon, säger Thomas Jörnling.
Han hoppas att hyrbilskunderna även ska hitta in i bilhallen för att bekanta sig närmare med bilmodellen de haft som hyrbil eller testa något nytt.
Förutom att gynna kunderna är både han och Aldin Kurtovic övertygade om att samarbetet innebär fördelar för både Avis och Smålands Motor.
– Det här bidrar till att ytterligare stärka våra varumärken på sikt, konstaterar de.

Text och foto: Mikael Bergkvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.