Moas viktresa hjälper andra

Hon har halverat sig själv och debuterade nyligen i tävlingen Sweden Grand Prix i grenen Bikini Fitness.
Moa Frick hjälper även många av Friskvårdshusets kunder att nå sin målvikt.

Moa Frick, restaurangchef på Salads and Smoothies och kostrådgivare på Friskvårdshuset, har gjort en fantastisk viktresa.

När Moa Frick tog studenten 2013 visade vågen 104 kilo. Mycket snabbmat, vardags­mys med chips och godis och ständigt småätande under gymnasie­tiden hade satt sina spår.
– Jag klarade knappt att knyta skorna själv, berättar hon.
Som restauranganställd med långa dagar och många steg började vikten så småningom att rasa. Efter en vistelse i Australien 2014 tog hon beslutet att börja träna och lägga om kosten.
– Då hade jag redan gått ner 20 kilo och kände mig motiverad. Samtidigt träffade jag min sambo som tävlar inom fitnesstävlingen Men’s Physique och det fick mig att själv vilja börja tävla.
2016 började Moa träna på Friskvårdshuset och förra året blev hon restaurangchef för Salads and Smoothies. Under tiden har hon satsat målmedvetet mot att en dag stå på podiet i tävlingen Sweden Grad Prix i grenen Bikini Fitness.
– Och nu är jag där, konstaterar hon med ett leende. Totalt har jag tappat 50 kilo för att vara i den formen jag är i dag och byggt upp de tonade och kvinnliga muskler som eftersträvas för att kunna tävla i denna disciplin.
Moa, som är kostrådgivare på Frisk­vårdshuset, anlitas av kunder som vill ha hjälp med vikten.
– Under min viktresa har jag erfarit att en god hälsa består av många olika saker. Jag vill hjälpa människor att hitta vägen till välmående och hitta sin egen potential och nå sina egna mål och hålla dem.
– Min viktresa och kunskap har bidragit till att jag mår mycket bättre – både fysiskt och mentalt. I jämförelse med min tidigare viktstatus så inser jag idag hur mycket man kan tjäna på att förebygga hälsan i tid för ett personligt välbefinnande.
– Den största utmaningen är att sätta realistiska mål från början, säger Moa Frick och tillägger att många har försökt gå ner på egen hand, men har behövt någon som kan ge stöd och ventilera saker med.

 

 

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist & Privat

MOA TIPSAR
Att nå sin målvikt genom att lägga om kosten är inte så komplicerat.
Det är viktigt att ha ett slutmål. Tänk på ”Vad vill jag uppnå”? Men dela även upp det i små delmål för att se små resultat på vägen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.