Redo för nytt butiksansvar

Det har inte varit någon vanlig inskolning. Therese Wendtsson har fått sätta sig in i jobbet som vikarierande butikschef på Coop Flanaden under slutskedet av pågående ombyggnad.

– Det har varit mycket att lära sig. Tack och lov har jag gått bredvid Linnéa som har visat mig hur allt fungerar. Dessutom är personalen väldigt självgående, konstaterar hon leende.
Vid midsommar går Linnéa Nicklagård på föräldraledighet och lämnar över butiksansvaret för nyinvigda Coop Flanaden till Therese. Under ett par månader, mitt under den mest hektiska tiden i ombyggnationen, har hon lärt upp sin tillfälliga efterträdare.
– Det känns skönt att ha varit med under öppningen av den nya butiken och sett att allt fungerar innan jag lämnar över ansvaret. Nu kan jag ta föräldraledighet med gott samvete även om jag kommer att sakna både kunder och kollegor, säger Linnéa Nicklagård.
För Therese är rollen som butikschef inte någon nyhet. Under många år hade hon dessa arbetsuppgifter på Coop i Kisa. Sedan flytten till Oskarshamn för två och ett halvt år sedan har hon jobbat på både Maxi och varit med vid uppstarten av Willys.
– Jag lämnade mitt CV på Coop när jag flyttade hit och blev sedan kontaktad för jobbet som vikarierande butikschef. Något jag absolut inte kunde tacka nej till, framhåller Therese.
De största omställningarna i det nya jobbet är Coops system för rapportering som hon inte har jobbat med tidigare samt den omfattande personalstyrkan.
– Vi är cirka 30 anställda och ett 15-tal sommarvikarier på Coop Flanaden. Det är en betydligt större personalstyrka än vad jag är van vid sedan butikschefsjobbet i Kisa!
Therese Wendtsson betonar att hon är väldigt stolt över att vara med när Coop gör denna jättesatsning med en helt ny butik i centrum.
– Det känns fantastisk. Vi är den bästa butiken i hela stan. Med den bästa personalen, säger hon och Linnéa Nicklagård nickar instämmande.
– Jag är övertygad om att det kommer att bli jättebra under Therese ledning. Hon ser verksamheten med nya ögon och kan bidra till att utveckla Coop Flanaden ytterligare.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

THERESE WENDTSSON
Ålder: 41 år
Familj: Make Björn och utflugna sonen Alexander, 20
Bor: Hus i Saltvik
Gör: Vikarierande butikschef Coop Flanaden
På fritiden: Fixa med hus och trädgård, umgås med familj och vänner samt träning

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.