Sjung för katten!

För tredje året i rad anordnar Åke Larsson med familj och Gullis Hast allsång på torget i Kristdala. Den 15 juli är det återigen dags för Sjung för katten!

Åke Larsson berättar att all behållning från allsångskvällen går oavkortat till Katthemmet Oskarshamns verk­samhet.
– Anledningen var från början att vi skaffade en katt – Gustaf – från katthemmet. I samband med detta fick vi veta att katthemmet behövde pengar. Eftersom Gullis Hast och jag ofta är ute och spelar kom tanken på att arrangera allsång för katten upp, förklarar han.
Redan första året var uppslutningen stor och intresset har sedan vuxit ytter­ligare. Förra sommaren hade cirka 200 personer sökt sig till torget. Förutom allsång bjöds även på musikquiz, för­ säljning och lotterier samt kaffeserve­ ring med hembakat.
– Vi fick även hjälp från Norrgränna byalag som under sin midsommarfest på Britt­Marie och Bosses loge i Rös­ torp hjälpte till med insamlingen. Ett hedervärt initiativ som innebar att fick vi ihop sammanlagt 11 500 kronor till katthemmet, berättar Åke.
Förhoppningen är att sommarens allsångseftermiddag, som anordnas söndagen den 15 juli med start klock­an 16.00, ska locka minst lika mycket publik som tidigare och ge ett väl­ behövligt bidrag till katthemmet.
– En nyhet för i år är att vi även har en hoppborg på torget för de yngre besökarna, säger Åke Larsson och häl­ sar alla välkomna till allsången.
Vid dåligt väder flyttas evenemanget till NTO­lokalen i Kristdala.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.