Mjukglassen är hårdvaluta

När Marie Sandeen tog över Djurparkskiosken för åtta år sedan började hon sälja mjukglass i mindre omfattning. Sedan dess har sortimentet utökats väsentligt och ryktet om den goda glassen spridit sig långväga.

Hur kom det sig att du blev kioskägare?
– Jag hade jobbat inom handel länge – men aldrig i kiosk. Det kändes lite speciellt eftersom det inte finns så många kiosker kvar. Djurparkskiosken är dessutom väldigt mysig samtidigt som det är ett underbart jobb där man träffar människor hela dagarna.

Hur mycket glass säljer du under sommaren?
– Mycket..! Glassförsäljningen är förvisso väldigt väderberoende. I år har det varit en helt fantas- tisk vår med sol och värme. Jag tror aldrig att jag har sålt så mycket glass så tidig på säsongen någonsin tidigare.

Vad gör Djurparkskioskens mjukglass så populär?
– Jag vet faktiskt inte varför vår mjukglass har blivit så populär och omtalad. Folk har hört ryktet om vår goda glass och kommer långväga för att pröva. Det roligaste är att så många återkommer för att de gillar vår glass.

På glassmenyn finns numera mjukglass, kulglass och pinnglass av olika fabrikat. Vad säljs mest?
– Det är vår mjukglass i strut med karamellströssel. Den är väldigt populär bland både unga och gamla. Men även kulglass och vanliga glassar säljer bra när det är fint väder.

Vilken är din egen glassfavorit?
– Mjukglass med noisettesås. Jag älskar nougat. Inte minst i kombination med glass. Ibland hoppar jag till och med över frukost hemma och tar en mjukglass och en kopp kaffe när jag kommer till jobbet istället.

Text och foto: Mikael Bergkvist

MARIE SANDEEN
Ålder: 52 år
Familj: Barnen Henric, 32 år, Rebecca, 30 år och Simon, 26 år, samt deras familjer
Bor: Hittade nyligen drömhuset i Mönsterås
Jobbar som: Kioskägare
Gör på fritiden: Fixar med huset

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.