200 swimrunners i skärgården

Lördagen den 8 september står 200 laddade swim­runners på startlinjen vid Hotell Corallen. Den tredje upp­lagan av populära Blåkulla Swimrun är återigen fullbokad.

Blåkulla Swimrun handlar om att ta sig igenom totalt 18 löpsträckor och 17 simsträckor. Sprintbanan sträcker sig över totalt elva kilometer varav åtta kilometer löpning och 2,2 kilometer simning i skärgården.
Start och mål är i anslutning till Hotell Corallen och deltagarna ska sedan ta sig söderut, via hav och land, till Kiddeholmen utanför Stångehamn där banan vänder norrut igen.
– Det känns otroligt kul att åter få välkomna så många deltagare samt publik till vår tävling som går i en av Sveriges vackraste skärgårdar, säger tävlingsledare Rikard Wyckman från arrangerande Sodalitas.
Den ständigt växande populariteten för swimruntävlingar går inte att ta miste på. En bidragande orsak är att deltagarna tävlar i par till skillnad mot triathlon och liknande. I Blåkulla Swimrun är deltagarna uppdelade i 24 damlag, 32 herrlag och 44 mixlag.
Även tillgängligheten för publiken, som kan följa de tävlande längs i stort sett hela banan, bidrar till att göra tävlingen omtyckt.
– Publiken de första två åren har varit helt fantastisk. De har stöttat och hejat fram våra swimrunners längs hela banan och när de har kommit i mål. Vi hoppas på minst lika stor uppslutning i år.
Rikard Wyckman framhåller att det finns många bra publikplatser för att få uppleva tävlingen på nära håll.
– Längs hela Mysingsövägen, på Gunnarsö och vid Corallen har man mycket goda möjligheter att få bra kontakt med de tävlande, säger han och passar samtidigt på att hälsa all välkomna till årets upplaga av Blåkulla Swimrun.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Blåkulla Swimrun

SWIMRUN
Swimrun är en snabbt växande sport som går ut på att springa och simma ett antal sträckor, utan att stanna emellan. Deltagarna växlar mellan löpning och simning många gånger under ett och samma lopp.
Starten för Blåkulla Swimrun går klockan 12.00 den 8 september.
Mer om loppet och hela bansträckningen finns på www.blakullaswimrun.se.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.