Höjdare att landa i Gripen

För första gången på 25 år produceras det hyresrätter i centrala Oskarshamn.
Inte konstigt att intresset för de 57 lägenheterna i Gripen 20 är stort.
– Redan i dagsläget har vi drygt 100­-talet intresse­anmälningar, konstaterar Byggebos vd Benoni Ingelsjö.

Gripen 20 förgyller Oskarshamns stadsbild, samtidigt erbjuder lägenheterna ett smidigt boende. I fastigheten finns Sveriges modernaste hälsocentral och folktandvård med sjukhustandvård. Och något eller några stenkast bort finns all tänkbar service.

I början av 2019 är det dags för hyresgäster, vårdpersonal och tandvårdspersonal att landa i Gripen 20 i centrala Oskarshamn. I samband med Byggeboveckan i slutet av augusti inledde Byggebo en informations- och marknadsföringsdrive. Den pågår under september och i oktober är det fritt fram för kontraktsskrivning.
– Vi fick mycket bra gensvar för eventen i Forum, där fastigheten och lägenheterna bland annat presenterades med hjälp av avancerad 3D-teknik.
Som Oskarshamns ledande samhällsutvecklare var det naturligt att Byggebo 2014 beslutade att bebygga Gripen 20. Först och främst handlade det om att avhjälpa den akuta bostadsbristen i tätorten.
– Genom tillskapandet av nya lägenheter i kvarteret Gripen 20 underlättas flyttkedjor som är bra, inte minst för barnfamiljer. De nya lägenheterna är också viktiga för näringslivet. Förutsättningen för att rekrytera kompetent arbetskraft ökar naturligtvis om tillgång och utbud på bostäder är gott.
I början av 2016 togs det första spadtaget i det historiska projektet.
– Det är med stolthet vi går i spetsen för Oskarshamns utveckling, säger Benoni Ingelsjö. Efter att Gripen 20 är klart är målsättningen att skapa ännu flera hyresrätter, allt för att förbättra situationen på bostadsmarknaden.
Byggebos offensiva satsning medför inte bara 57 nya bostäder, en ny folktandvård och Sveriges modernaste hälsocentral. Bostadsföretagets framtidstro smittade av sig på flera andra fastighetsaktörer, som också började att nyproducera lägenheter.
– Det är viktigt att alla drar sitt strå till stacken för att göra Oskarshamn ännu mer attraktivt, menar Ingelsjö
Bästa boendet och ambitionen att medverka till ett långsiktigt hållbart samhälle går som en röd tråd genom byggnationen av Gripen 20. Lägenheterna är ljusa och öppna och har en modern standard. Materialvalen är både miljövänliga och underhållsfria.
Exteriört ger det nya kvarteret också avtryck. Materialmässigt handlar det om tegel, puts, stenmaterial, stål och betong. Det innebär att en i det närmaste helt underhållsfri miljö uppnås. Bostadsdelen utmed Köpmangatan får en ljus karaktär med variationer av mörkare kulörnyans. Fasaden mot Källgatan skiljer sig genom att den får en ljusare nyans. Färgsättningen i kombination med burspråk och skärmar innebär att fasaderna blir levande. I och med den allra senaste energitekniken har använts är fastigheten mycket energisnål, något som naturligtvis är till gagn för kommande generationer.

Text: Mikael Petersson
Foto: Curt-Robert Lindqvist, WEC360

GRIPEN 20
ANTAL VÅNINGSPLAN: Nio våningsplan därav sex för bostäder
FÖRDELNING LÄGENHETER: 57 lägenheter, 8 stycken fyra rum och kök, 27 stycken tre rum och kök, 19 stycken två rum och kök samt 3 stycken ett rum och kök
GARAGE: Garageplan med värme, 38 platser
HISSAR: Fem hissar
VERKSAMHETSLOKALER: Hälsocentral och folktandvård samt sjukhustandvård

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.