Smaktwist på Väderumsvägen

Klassisk husmanskost med en extra smaktwist. Inget lämnas åt slumpen och konceptet är i stort sett detsamma när anrika Väderums Café & Restaurang nu drivs vidare i ny regi.

Micke Ibrahimbegovic har mångårig erfarenhet som kock inom kommunen – senast på Solbacka samt Valhallaskolan – och har dessutom drivit pizzeria under lång tid.
Dzenan Sabic startade Pastaköket 2004 som sedan dess har blivit en populär lunchrestaurang.
– När vi fick reda på att Väderums Café & Restaurang skulle säljas bestämde vi oss för att satsa på en restaurang tillsammans. Det är en väl inarbetad och omtyckt verksamhet med en trogen kundkrets, säger Micke.
Han betonar att inriktningen är densamma som tidigare. Personal kommer att vara på plats redan klockan 07.00. Frukost serveras från klockan 09.00 och lunch från klockan 11.00.
– Det är klassisk svensk husmanskost som vi lagar från grunden med utvalda råvaror. Bland annat kålpudding, kroppkakor och raggmunk. Vi har två olika rätter på lunchmenyn varje dag förutom fredagar då vi satsar på en lite festligare rätt. Dessutom har vi à la carte och på menyn finns också de omtyckta mackorna, som exempelvis vår ”Väderummare”. Likaså har vi specialkost för gluten- och laktosintoleranta och även vegetariska alternativ på beställning.
– Restaurangen kommer också att erbjuda en speciell lunchrabatt för pensionärer varje vardag mellan klockan 13.00 och 15.00.
Dzenan Sabic framhåller Mickes mycket långa erfarenhet och speciella kokkonst som bidrar till att sätta extra krydda på maten.
– Han lämnar inget åt slumpen och lägger alltid till en egen touch i sin matlagning. Det är väldigt uppskattad bland matgästerna.
Den nya krögarduon har en hel del planer för framtiden. Renoveringen och uppfräschningen av köket och lokalerna med plats för upp till 70 gäster har redan inletts.
– After work, grillkvällar, specialarrangemang för slutna sällskap under kvällar och helger, catering… Vi har massor av bra idéer. Så småningom kommer vi att utveckla Väderums Café & Restaurang beroende på gästernas efterfrågan och intresse, framhåller Dzenan Sabic och Micke Ibrahimbegovic.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.