Guldkantad jubilar

Tioårsjubilerande Latitud 57 infriade alla förväntningar.
Med lite distans kan festivalgeneral Christian Åberg nöjt summera en fantastisk helg och passar även på att tacka publik och samarbetspartners samtidigt som han funderar över framtiden.

– Det är ni, vår publik och våra partners, som gör det möjligt för oss att bjuda på det lilla extra och sätta guldkant på festivalen. Ju fler som kommer och ju fler som stöttar oss – desto större och bättre artister kan vi boka, framhåller han nöjt.
Med tio välbesökta festivaler i ryggen, varav de senaste fem med lapp på luckan, har Christian och hans Latitudkollegor både fått nyttiga erfarenheter och skapat ett starkt varumärke.
– Det märks i mina kontakter med bokningsbolagen där vi har byggt upp en hög trovärdighet. Och inte minst hos våra partners som kan dra stor nytta av samarbetet med oss och varumärket Latitud samtidigt som vi får större möjligheter att utveckla festivalen genom deras stöd. Vi ska inom kort ha en träff med våra partners för att diskutera det framtida samarbetet, berättar han.
I likhet med tidigare år bestämde sig Christian under pågående festival i somras för att fortsätta sitt arbete även under 2019 och har så smått redan börjat dra upp riktlinjerna.
– Självklart kommer vi att ta Latitud 57 vidare på något sätt. Och givetvis vill vi ha 9 000 personer i publiken även nästa sommar. Däremot kanske inte utbudet kommer att se likadant ut som under vårt tioårsjubileum då vi hade en betydligt större artistbudget.
Även om det ännu inte är aktuellt med någon flytt från Brädholmen flaggar Christian Åberg redan nu för en 2.0-lösning.
– Själva inramningen av festivalen lär vara i stort sett densamma. Men vi kanske satsar på mera oväntade artister som sticker ut på något sätt. En idé vi funderar på är att starta redan på torsdagskvällen med en förfest där artister på väg upp och demoband ska få möjlighet att spela på en större scen.
– Likaså skulle det vara kul med någon mer annorlunda internationell artist. Ett gammalt favoritband jag gärna skulle vilja se på Latitud någon gång är amerikanska The Hooters. Det skulle väl inte vara någon omöjlig ekvation att få ihop!

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

MEST MINNESVÄRT FRÅN SOMMARENS FESTIVAL:
– Moneybrothers konsert, som förövrigt var den enda jag hann att se. En fantastiskt liveakt med bra band och bra låtar som vi äntligen lyckades få hit. Det var även kul att kunna bjuda Oskarshamn på Richie Ramone med band. En riktigt ball grej – det kändes nästan som att kastas tillbaka till 1978, konstaterar Christan Åberg.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.