Ytterligare succéresor till snön

Efter förra vinterns succé med skidresor till Andorra kompletteras nu direkt­ resorna till snön från Kalmar Öland Airport även med Spaniens största skid­område Baquiera/Beret.

Relativt oexploaterat och dessutom snö- och solsäkert. I vinter fortsätter skidresorna till Andorra samt nyheten Baquiera/Beret från Kalmar Öland Airport.

Vd Ulf Östmark på Quality Travel, som arrangerar de populära resorna, framhåller att det nya resmålet i spanska Pyrenéerna har minst lika stor potential att tillgodose även de mest krävande skidresenärernas lystmäte.
– Det är både snö- och solsäkert. Dessutom relativt oexploaterat och utan långa liftköer i det omfattande liftsystemet, förklarar han.
Quality Travel lanserade det då i stort sett okända Andorra som skidort för tio år sedan. Idag hör det till de största snackisarna bland skidåkare. Vilket inte minst bevisas av de fullsatta planen under förra vinterns premiärsäsong med avgångar från Kalmar Öland Airport.
– Andorra erbjuder otroligt fin skidåkning på 2 600 meters höjd och med sammanlagt 210 kilometer pist. För att komplettera och erbjuda de skidresenärer som redan har varit i Andorra ett alternativ har vi från och med i vinter även Baquiera/Beret i vårt utbud.
Det är Spaniens största skidområde och favoritskidorten hos det spanska kungahuset, berättar Ulf Östmark.
Förutom de fantastiska pisterna och den storslagna naturen framhåller han även möjligheterna till god mat och dryck i de pittoreska skidbyarnas olika restauranger och barer.
– Här kan man njuta av exempelvis ett riktigt bra riojavin för mellan tio och 12 euro.
Att Kalmar Öland breddar sitt utbud med ytterligare direktflyg till snön ser marknadschef Karin Lagerlöf som en stor service gentemot de lokala resenärerna.
– Dessutom är det ett spännande resmål som har tillkommit efter önskemål och redan rönt stor uppmärksamhet.
Hon betonar även enkelheten med att flyga från Kalmar. Något som kommer att underlättas ytterligare under kommande säsong.
– Då kommer resenärerna att kunna checka in sin skidutrustning redan dagen innan avresa för att slippa skrymmande bagage. Det blir väldigt smidigt och enkelt.
De två direktflygen till Andorra samt Baquiera/Beret kommer att avgå från Kalmar Öland Airport under februari och mars.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Quality travel

BAQUEIRA/BERET:
– Systemet passar både för riktigt rutinerade åkare och nybörjare.
– Högsta åkhöjden ligger på 2 510 m ö h och fallhöjden ligger på cirkaa 1000 m. Det finns 650 snökanoner.
– 105 backar totalt varav: 17 svarta, 39 röda, 6 gröna, 43 blå
– 25 restauranger/caféer i backen som erbjuder kulinariska spanska delikatesser.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.