Bingo med kuslig inramning

Såväl inbjudna spöken från Blåkulla som mera okända gastar och vålnader.
Lördag den 27 oktober samlas allt möjligt oknytt i trakterna runt Fallebo Gård.
Det är återigen dags för spökbingo.

Samtidigt som höstkvällen lyses upp av ett 100­tal marschaller råder febril aktivitet i skydd av skuggorna. Gastar, vålnader och alla möjliga sorters spöken gör sig redo att skrämma vettet ur både barn och vuxna.
– Det är många, i alla åldrar, som gillar att bli lite rädda och skrämda. Det märks inte minst på vår årliga välbesökta spökbingo, konstaterar Hans Bolling.
Sedan snart tio år tillbaka har den ideella föreningen Magasinets Vänner, med Hans och Helene Bolling samt Thomas och Gith Walder i spetsen, arrangerat den kusliga bingo­ promenaden i trakterna runt Fallebo Gård.
– Vi ville hitta på något kul och enkelt för barnfamiljer så här i halloweentider. Men att det skulle vara så här uppskattat hade vi inte förväntat oss. Redan första året blev vi ordentligt tagna på sängen av det stora intresset.
Exakt hur många besökare det är på spökbingon har Hans Bolling svårt att uppskatta. De senaste åren har i alla fall samtliga 800 bingobrickor tagit slut ganska omgående.
– Många kommer tillbaka från år till år. Även om barnen blir större uppskattar såväl de som föräldrarna arrangemanget, säger han och passar samtidigt på att tacka såväl det lokala näringslivet som skänker priserna samt alla de som ställer upp och jobbar med spökbingon.
Även om de spöken och vålnader som gästar Fallebo Gård ser ordentligt otäcka ut betonar Hans Bolling att de flesta faktiskt är ganska snälla.
– Man kan till och med få hälsa på dem. De flesta i alla fall. Men vi ju inte riktigt koll på oknytt som lockas hit i mörkret under en sådan här kväll.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Privat

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.