Bäddat för succé

Premiär med mersmak. Den stora kundtillströmningen vid öppningen av Hemtex vid Lilla Torget visar att butiken är här för att stanna.
– Fantastiskt! Med det här butiksläget är det svårt att misslyckas.

Lisa Backlund, Liselotte Johansson, Johanna Karlsson och Birgitta Nyqvist tar hand om kunderna hos Hemtex (Ann-Sofie Andersson saknas på bilden).

Ägare Henrik Rosenbom skräder inte orden när han tar emot kunderna tillsam­mans med Johanna Karlsson, butikschef för Hemtex i Visby, samt den nyanställda butikspersonalen.
– Från att vi tittade på lokalen för­sta gången för ett par månader sedan fram tills nu har det skett en otrolig förändring. Det är riktigt häftigt, konstaterar Henrik som även hoppas att kunderna ska uppskatta den till­ talande och ljusa planlösningen.
Att det har huserat en bank i lokalen under många år är svårt att föreställa sig. Tidigare kontorsutrym­men har öppnats upp och härbärgerar nu öppna och luftiga hyllor där allt från täcken och lakan samsas med kuddar, gardiner och en mängd övriga inredningsartiklar.
Inför öppningen har Johanna och hennes kollegor haft bråda dagar med att fylla upp den nya butiken med aktuellt höstsortiment.
– Vår styrka är ett brett sortiment av hög kvalitet och till bra pris. Det handlar om att tillgodose kundernas önskemål och behov genom såväl tilltalande produkter som kunskap och trevligt bemötande, framhåller hon.
Vid sidan av det gemensamma sortimentet inom Hemtex har butiken i Oskarshamn en särskild avdelning för hembelysning.
– Vi satsar extra mycket på belys­ ning i alla former. Från takarmatu­rer till mindre bordslampor. Det är produkter som vi tror att det finns en stor marknad för.
Henrik Rosenbom driver sedan tidigare en Hemtexbutik i Visby och även en Cerverabutik i Karlshamn. Med dessa erfarenheter i bagaget har han stora förhoppningar för den nya butiken i Oskarshamn.
– Jag räknar med att dra nytta av närheten mellan butikerna i Visby och Oskarshamn på olika sätt. Dess­ utom har jag sonderat och bekantat mig med utbudet i Oskarshamn och är övertygad om att det finns en stor efterfrågan på Hemtex sortiment. Butiksläget är viktigt och detta är en del av centrum där det händer mycket just nu, säger han.
Närheten är även viktig för Johanna Karlsson som inledningsvis kommer att pendla mellan butikschefstjänsten i Visby och butiken i Oskarshamn.
– Jag kommer att finns här som ett stöd för personalen. Under en övergångsperiod är tanken att jag ska vara på plats i Oskarshamn var tredje vecka, förklarar hon.
Såväl Johanna som Henrik ser framtiden an med tillförsikt.
– Så fort premiärruschen har lagt sig laddar vi upp för fullt inför jul­handeln, säger de.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.