Tydlig framtidsvision för SBB

Visionen är fastslagen och klar. Samhällsbyggnadsbolaget ska bli Nordens största och bästa bolag för bostäder och samhällsfastigheter.

Sedan vd Ilija Batljan grundade Samhällsbyggnads­bolaget 2016 har utveck­lingen gått fort. Med fokus på långsiktigt ägande av bostads­- och samhällsfastigheter samt utveck­lingsfastigheter är målet att inneha ett fastighetsbestånd till ett värde av 25 miljarder kronor inom fem år.

2016 grundade vd Ilija Batljan Samhällsbyggnadsbolaget.

– Ilija har ett stort samhällsenga­gemang och är väldigt målinriktad. Tillsammans med de kompetenta och duktiga medarbetare han har knutit till koncernen har han genomfört en otrolig utveckling av Samhällsbygg­nadsbolaget i Norden AB under kort tid, säger Michael Nilsson.
Den börsnoterade koncernens bestånd omfattar en stor del samhälls­nyttiga fastigheter vars hyresgäster är direkt eller indirekt skattefinansierade inom bland annat utbildning, äldre­omsorg, LSS­ och annan vårdverk­samhet, kommunal och statlig för­valtning. Samhällsbyggnadsbolaget förvaltar och förädlar även bostäder i tillväxtkommuner över hela Sverige samt samhällsfastigheter i Norge och Finland.
– Inom hela Samhällsbyggnads­bolaget finns idag en total fastighetsyta på 1,6 miljoner kvadratmeter. Och nya förvärv är på gång, förklarar Michael Nilsson.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.