Redo för ny hyresgäst

Nu återstår bara sista pusselbiten i Coops framgångsrika centrumsatsning. Vd Niclas Johansson söker en passande hyresgäst till den fräscha lokalen vid entrén.
– Det skulle vara kul med kompletterande verksamhet som lyfter centrum ytterligare.

Han framhåller att läget knappast kan vara bättre. Efter Coops ombyggnation har den nya passagen mellan Hantverksgatan och Flanaden/Biogränd fått ett omfattande flöde av besökare till centrum.
– Den öppna och ljusa lokalen på cirka 200 kvadratmeter ligger mitt i flödet. Det finns dessutom stora möjligheter till anpassning av lokalen efter hyresgästens önskemål. I dag är det en helt öppen yta med ett mindre kontors/lagerutrymme samt toalett. Det finns även utgång och möjlighet att nyttja uteplatsen med bästa solläge i väster, förklarar Niclas och tillägger att lokalen skulle kunna kompletteras med exempelvis glasväggar, ytterligare lagerutrymme eller liknande beroende på användningsområde.
Platsutvecklare Sofie Gunnarsson på Attraktiva Oskarshamn framhåller att det finns en stor efterfrågan på lokaler med bra exponeringsläge i centrum.
– Det är flera kedjor inom detalj­handeln som är intresserade av att etablera sig i Oskarshamn i mån av passande lokaler. Likaså går det bra för restaurangerna och kaféerna och det finns säkert intresse för ytterligare etableringar, säger hon.
Både Niclas och Sofie kan nöjt konstatera att allt fler besökare rör sig i de centrala delarna av Oskarshamn – även under söndagar. Inte minst tack vare ökade öppet­tider och större utbud.
– Därför skulle det vara extra kul med en verksamhet som tillför ytter­ligare attraktionskraft till centrum, säger de.
Idéer kring olika verksamheter finns det gott om – allt från cykelhandel till butik med ekoinriktat utbud eller en kombination av kafé och frisör… Det är i stort sett bara fantasin som sätter gränser.
– Det finns alla möjligheter och vi är öppna för de flesta förslag, framhåller Niclas Johansson.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.