Julmarknad med anor från förr

För nionde året i rad arrangerar 25-årsjubilerande Bråbygdens Intresseförening marknad inför julen. Den 24 november kommer tomten till Bråbo.

Arrangörerna i Bråbygdens Intresseför­ening anordnar även i år julmarknad med anor från förr med det genuina kulturlandskapet och en ljusfestival med ett 100-­tal marschaller och eldar som kuliss. Marknadsområdet sträcker sig från Bråbogården till skolområdet.
– Vår julmarknad blir bättre och bättre för varje år. Vi har mer än ett 50-­tal utställare anmälda som erbjuder allt från genuint hantverk till när­ producerad mat i olika former. Givetvis finns även möjlighet att pröva de popu­lära kolbullarna, berättar ordförande Jimmy Svensson.
Det blir även en mängd aktiviteter under dagen. Inte minst för de yngre besökarna som bland annat kan lämna sina önskelistor till tomten, åka häst och vagn och delta i olika lekar. Ett 60-tal personer totalt är involverade i den återkommande julmarknaden. Att arrangerande Bråbygdens Intresse­förening fyller 25 år gör årets upplaga lite speciell.
– Att vår julmarknad, tillsammans med den årliga brännbollsturneringen, engagerar och lockar så många besökare visar att vi har lyckats väldigt väl med vår ambition att hålla Bråbygden levande, konstaterar Jimmy Svensson.
Bråbygdens Julmarknad arrangeras den 24 november mellan klockan 11.00­ och 17.00.

Text & foto: Mikael Bergkvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.