Lilla torget i vinterskrud

Sommartorget blir vintertorget. Skridskobana med skridskoåkning, julmarknad och massor av aktiviteter skapar julstämning hela december.

– Missa inte invigningen som är i samband med julskyltningen den 2 december, tipsar Erik Hjertqvist på samhällsbyggnadskontoret.
Sommartorget med blueskvällar, saccosäckar och ett område för lek och spel, var väldigt uppskattat i somras. Nu byter torget till vinterskrud. Den stora granen är såklart en del i detta, precis som vanligt. Men även många smågranar, traditionell julmarknad med alltifrån lotterier till knäckiga äpplen, och något som kallas Tomtens hus, där tomten tar emot barnens önskelistor.

Björn Nilsson, Handel Oskarshamn, Erik Hjertqvist, samhällsbyggnadskontoret och Kaj Eriksson vid tekniska kontoret hälsar välkommen till Lilla torget som snart blir Vintertorget.

Pricken över i:et blir den tillfälliga skridskobanan där allmänheten kan låna skridskor och hjälm gratis. Utlåning av skridskor sker klockan 12-17 om helgerna och klockan 16-19 om vardagarna.
– Tanken är att torget ska andas jul. Vi vill att folk ska få en mysig och positiv upplevelse när de åker in till centrum. Förhoppningsvis spenderar man en liten längre stund i stan eller kommer tillbaka en extra gång, säger Erik Hjertqvist.
I samband med satsningen på Vintertorget blir det också ännu fler aktiviteter och evenemang än vanligt. Alltifrån att IK Oskarshamn utmanar allmänheten i skridskoåkning på skridskobanan till att gruppen Gyckleri & Eld bjuder på en sprakande eldshow på Luciadagen.
– Det känns som rätt läge att växla upp. Vi måste anstränga oss och hjälpas åt för att stadskärnan ska vara en levande mötesplats. Satsningen hade inte varit möjlig utan samarbetet med Attraktiva Oskarshamn, föreningslivet, Handel Oskarshamn och näringslivet, säger Erik Hjertqvist och får medhåll från kommunalrådet Andreas Erlandsson (S):
– När vi utvecklar kommunen tillsammans, det är då det blir som bäst. Vintertorget är ett lysande exempel på när detta samarbete kan skapa ett attraktivare och trivsammare centrum.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

AXPLOCK AV TIDER UNDER JULSKYLTNINGEN

Kl 12-17 Julmarknad på Vintertorget och butikerna håller extraöppet

Kl 12-17 Träffa tomten på Vintertorget Kl 12-17 Julpyssla med Xperimentverkstaden på Vintertorget

Kl 13 Dragspelsklubben spelar på Flanaden Kl 14 Invigning av skridskobanan med festligheter

Kl 15 Trollkarlen Mike underhåller barn och vuxna på Vintertorget

Läs mer om julskyltningen här.

 

Fler parkeringsplatser

Självklart ska du uppleva julen i Oskarshamn och besöka både Vintertorget och stadens breda utbud! Här är några tips på alternativa parkeringar.

Under hösten gjordes 16 nya parkeringsplatser på Kyrkogårdsgatan bakom Kulturhuset i ordning. Vid Stadshusets parkering bakom Nova är det dessutom fri parkering på lördagar och söndagar samt efter klockan 16:30 på vardagar. Ett bra läge med en kort promenad genom Stadsparken till innersta stadskärnan!

Arbetar du i centrum? Ta del av kommunens månadskort. För 200 kronor i månaden kan du parkera fritt på kommunens avgiftsbelagda parkeringsplatser, till exempel grusparkeringen vid Forum och parkeringen vid Brädholmen. Kontakta kommunens servicecenter.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.