Kickstart för välmåendet

Såväl motivationen som träningsglädjen är på topp. För deltagarna i Friskvårdshusets viktminsknings- och livsstilsförändringsgrupp har Höstformen 2018 varit en ordentlig kickstart för välmåendet.

Janne Vartiainen anmälde sig till gruppen med viss skepsis. Han hade ingen tidigare erfarenhet av träning och kände sig därför inte riktigt bekväm i situationen.
– Anledningen till att jag hoppade på Höstformen var att jag ville minska i vikt, få plattare mage och – inte minst – komma igång med passande träning. Med facit i hand har det fungerat jättebra. Nu tränar jag flera gånger i veckan och mår betydligt bättre än tidigare.

Janne Vartiainen, Dzenana Hall och Ronny Karlsson är numera både motiverade och välmående tack vare Höstformen 2018 på Friskvårdshuset.

Dzenana Hall och Ronny Karlsson har samma erfarenheter.
– Jag tränade mycket även tidigare. Men hade alltid dåligt samvete att jag tränade för lite, för mycket eller fel. Mår bättre med rutiner och ville helt enkelt ha ett kost- och träningsprogram som fungerar och ger resultat. Och det får jag i den här gruppen, säger Dzenana som förutom ett bättre välmående och mer muskelmassa även minskat midjemåttet med sju centimeter hittills.
Ronny hade helt tappat träningsmotivationen när hans sambo föreslog att han skulle testa Höstformen 2018.
– Det känns fantastiskt bra. Här får jag både stöd och peppning. Dessutom får hela kroppen en ordentlig genomgång tack vare den allsidiga träningen, säger han.
PT Leo på Friskvårdshuset passar på att berömma hela gruppen som är i åldrarna 25-65 år.
– Det märks en tydlig förändring på samtliga. När programmet avslutas efter åtta veckor kommer vi att göra en utvärdering baserad på hälsotillstånd, enskilda träningstillfällen, viktminskning och deltagande i gruppträningspass.
Den som har genomfört den största livsstilsförändringen kommer att belönas med ett pris till värde av 3 000 kronor. Det finns redan nu önskemål från deltagarna om en fortsättning.
– Vi kommer att fortsätta med nya grupper där vi sätter upp specifika och mer individuella mål för deltagarna. Likaså ska vi dra igång en ny viktminsknings- och livsstilsförändringsgrupp med start vecka 3, 2019. Anmälan kan göras från 1 januari via vår hemsida, förklarar Leo Zalli.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.