Omtanke i en svår stund

Lång erfarenhet inom branschen och stor lokal kännedom. Paret Rolf Berkeby och Britt Åbinger har nyligen öppnat begravningsbyrån Omtanken i Oskarshamn.

– Vi hjälper människor i deras svåraste stund. Det känns spännande att öppna i Oskarshamn, det har länge saknats ett privat alternativ till begravningsbyrå här.
Rolf Berkeby, som är utbildad begravningsentreprenör, har arbetat 22 år i branschen. Vid sin sida har han sambon Britt Åbinger och tillsammans har de blivit en omtyckt valmöjlighet när behovet av en begravningsbyrå uppstår.
Den 10 juli i år tog paret över byrån Omtanken i Blomstermåla. Efter flera förfrågningar har de nu öppnat kontor även i Oskarshamn.
– Jag kommer från Oskarshamn och Rolf från Fliseryd. Den lokala kännedomen är en styrka, helt klart. Likaså att vi tar oss tid för ett personligt möte där omtanke och värdighet är våra ledord, säger Britt Åbinger och nämner att de gör hembesök.
Samarbeten med de kyrkliga församlingarna, juristen Stefan Ragnarsson, Västerviks stenhuggeri gällande gravstenar och Fredahl/Rydéns i Nybro gällande inköp av kistor och urnor, gör Omtanken till en helhetslösning.
– Allt fler vill ha ett personligt avsked där begravningarna utformas på ett sätt som speglar den som gått bort. Vi har kistor och urnor i flera olika utföranden, bland annat med handmålade motiv, säger Marcus Larsson, marknadschef på Fredahl/Rydéns.
Omtanken gör även borgerliga begravningar.

Text & foto: Kristin Wennerström

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.