Tummen upp för blöta upplevelser

– Otroligt häftigt! Man blir som barn på nytt…
Testfamiljen Bladh – Tobias, Rosita och döttrarna Sonja, 8 år, och Elna, 11 år, – ger högsta betyg till de nya rutschbanorna i äventyrsbadet på Arena Oskarshamn. Den 15 februari är det premiär för allmänheten.

Anläggningschef Olof Eriksson stoltserar med den hittills snabbaste tiden.

Som utpräglad tävlingsmänniska vill jag ju vara snabbast, säger Tobias Bladh.

Vattenlek och bad i alla former, från åkleksaker efter båt till vinterdopp i isvak, ligger hela familjen Bladh varmt om hjärtat. Att premiärtesta de helt nya åkattraktionerna i äventyrsbadet är därför ett riktigt hedersuppdrag.
Pappa Tobias är först ut i den kortare rutschbanan. Den är utrustad med bland annat LED-belysning och högtalare inne i själva banan för att skapa spännande effekter. På en display vid startplatsen väljer åkaren vilket tema effekterna ska ha. För Tobias är valet självklart; party.– Värsta nattklubben. Fantastiskt effektfullt med ljus och ljud under åkturen, konstaterar han leende när han kliver upp ur landningsbassängen.
Döttrarna är minst lika exalterade som pappa. Både Sonja och Elna framhåller rutschbanans djungeltema.
– Det lät nästan som om det var en massa olika djur i tunneln. Fast det var inte otäckt – bara kul! När jag höll armarna över huvudet så gick det ännu fortare, berättar Elna och lillasyster Sonja nickar instämmande.
När det gäller just fartfantaster får dessa sitt lystmäte tillgodosett i den nya och drygt 60 meter långa banan med en fallhöjd på 7,8 meter. En display på väggen visar den aktuella åkarens tid, de tre senaste åken samt dagens snabbaste tid.
– Det här gillar jag. Som utpräglad tävlingsmänniska vill jag ju vara snabbast, säger Tobias innan han kastar sig in i banans öppning vid startplatsen.
Klockan stannar på 9,17 sekunder och han är inte riktigt nöjd. Olof Eriksson, anläggningschef på Arena Oskarshamn, bestämmer sig för att utmana Tobias och slår till direkt med den fantastiska tiden 8,95 sekunder.
– Jag har ju varit ytterst delaktig under installationen av banorna och hela tiden varit övertygad om att det ska gå att komma under nio sekunder med rätt teknik, framhåller han nöjt.
Förutom att bjuda simhallsbesökarna på spännande upplevelser betonar Olof Eriksson att de nya rutschbanorna även har bidragit till en trevligare och öppnare miljö i simhallen. Inom kort kommer även landningsbassängen till den tidigare Spacebowl att iordningställas till ett speciellt upplevelsebad.
– Vår förhoppning är givetvis att locka både gamla och nya besökare med den här satsningen. Den 15 februari klockan 10.00 är det premiär och då är alla välkomna att själva testa de nya rutschbanorna, säger han.
För familjen Bladh lär det definitivt bli flera återkommande besök i framtiden. Mamma Rosita är mer än nöjd med upplevelsen.
– Det här är riktigt bra och uppskattas verkligen av hela familjen. Äventyr, nöje och spänning. Vad kan man mer begära!

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Vilken rutschbana är roligast?

Hjalmar Wahlström, 12 år:
– Alla färgerna och musiken i den korta rutschbanan är en speciell upplevelse.

 

Moa Höglander, 8 år:
– Den långa och snabba rutschbanan är bäst. Den går riktigt, riktigt fort!

 

Elis Tvingsjö, 12 år:
– Båda rutschbanorna är jättebra. Det är alltid spännande med något nytt.

 

Isa Höglander, 5 år:
– Barntemat i den korta rutschbanan är min favorit. Det är bra musik.

 

Gustaf Kindstrand, 13 år:
– Att åka snabbt och på tid i den långa rutschbanan är absolut roligast.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.