Skridskoåkning för alla

Äventyrsbad ena dagen. Skridskoåkning andra dagen! Gör som många andra och besök Arena Oskarshamns isbana under sportlovet.

Erika Sander och Jonas Ström på fritidskontoret vill understryka att det är viktigt att reglerna på isbanan följs.

– En jätterolig aktivitet för barnfamiljen. Snöra på er skridskorna och kom hit. Det är helt gratis, tipsar Jonas Ström och Erika Sander på fritidskontoret i Oskarshamn.
Isbanan är öppen hela vinterhalvåret och brukar vara mycket populär hos oskarshamnarna. Personer i alla åldrar tar sig en svängom med skridskorna, vissa med klubba och puck.
– Vi har delat in isbanan i två halvor. Den bortre delen mot Idrottsvägen är för dem som vill lira lite hockey och den andra delen är för dem som åker skridskor. För allas säkerhet är det viktigt att reglerna följs och man visar respekt för alla som vill åka på sitt sätt, säger Jonas Ström.
Öppettiderna varierar men oftast är isbanan öppen på eftermiddagar, kvällar och helger. För att vara på säkra sidan rekommenderar fritidskontoret att besöka deras sida www.oskarshamn.se/skridsko.
– Vi har öppet så mycket det går, eftersom möjligheten till skridskoåkning är så uppskattad, säger Erika Sander.
Skridskor och hjälm tar besökarna med hemifrån, åkstöd för de minsta finns på plats. Det erbjuds även grillmöjligheter för dem som vill grilla korv.
– Brukar ta med mina barn till isbanan, perfekt sätt att aktivera dem med att åka skridskor. Min fyraåring kunde åka utan åkstöd redan efter tre gånger, säger Jonas Ström med ett leende.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

REGLER PÅ ISBANAN

  • Respektera att den ena halvan är för skridskoåkare och den andra för dem med puck och klubba. Detta för att undvika olyckor.
  • Visa hänsyn mot de andra som åker skridskor. Alla åker på olika sätt.
  • Använd hjälm. Cykelhjälm fungerar också.
  • Är ismaskinen på banan är det inte läge att åka skridskor.
  • För öppettider, besök www.oskarshamn.se/skridsko
Här kan du läsa om det nyrenoverade äventyrsbadet på Arena Oskarshamn!
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.