Assemblin: Problemlösare ut i fingerspetsarna

Alltifrån ett kranbyte hos en privatperson till en större industrientreprenad. Inget jobb är för svårt för det ledande VS-företaget i Oskarshamn.
– Problemlösning är vår expertis, säger Jan Callegård, platschef på Assemblin.

Det har nu gått tre år sedan Imtech bytte ägare och blev Assemblin. Ett installations- och serviceföretag inom VS och el som undan för undan tagit ny mark i Oskarshamn och blivit den främsta lokala aktören i sin bransch.
– Ända sedan vi bytte namn och blev svenskägda igen, har verksamheten fått ett stort lyft. Det är numera en väldigt positiv anda i alla led och vi är 30 man i hela filialen Oskarshamn/ Västervik/Vimmerby, säger filialchef Kenneth Eklund.

Inga uppdrag inom VS är för svåra. Lars Karlsson (till höger) på Skötselbolaget är nöjd kund till Assemblin sedan tre år tillbaka. Här med platschefen Jan Callegård och lärlingen Isaac Petersson.

Det nära samarbetet mellan de tre platskontoren är förstås en styrka när personal behövs på kort varsel. Alla kunder, stora som små, är viktiga. Oavsett om det är ett större uppdrag på Scania eller en vattenledning som frusit sönder hos en privatperson.
– Det är det som är så bra med Assemblin – vi har bredden. Och vi säger inte nej till några jobb, säger Jan Callegård, med 30 års erfarenhet inom VVS-branschen.
Ett motto som kan undertecknas av Lars Karlsson, filialchef på Skötselbolaget i Oskarshamn, som varit kund hos Assemblin ända sedan namnbytet.
– Känner Janne sedan tidigare och anlitade hans tekniker för några jobb när vi startade upp en filial här. Allt funkade kanonbra och numera har vi ett löpande avtal med Assemblin, berättar han.
Skötselbolagets andras fastigheter runt om i Småland. I Oskarshamn har företaget hand om 900 lägenheter för 8 bostadsrättsföreningar. Det kan handla om alltifrån att sköta föreningarnas trädgårdar till att reparera vattenläckor.
– Vi har just nu en vattenläcka i en lägenhet i Södertorn. I detta fall inträffade läckan i en lägenhet på bottenvåningen så inga andra lägenheter är drabbade. Men det blir ändå ett större ingrepp när det är bjälklaget som blivit skadat, säger Lars Karlsson och fortsätter:
– Därför är det väldigt bra att kunna ringa till Assemblin som kommer på en gång. Det känns otroligt skönt att ha en firma jag kan lita på i alla lägen.
Assemblins montörer är certifierade enligt branschreglerna för Säker Vatteninstallation.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Fotnot: Skötselbolaget har alldeles nyligen blivit uppköpta av företaget Axcell och har därför bytt namn till Axcell.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.