Återinvigning av biblioteket

Flexiblare, tillgängligare och tydligare uppdelning. Den 25 februari öppnar Oskarshamns bibliotek åter efter två månaders renovering.

– Det har ändrats lite här och där under årens lopp sedan invigningen 1976. Nu har vi tagit ett större och samlat grepp för att anpassa biblioteket efter dagens behov, förklarar bibliotekarie Ola Lindblom som är ansvarig för stadsbiblioteket.
Framför allt handlar det om en tydligare uppdelning och ökad tillgänglighet. Som exempelvis de nya färgkodade hyllorna på både vuxenavdelningen och barnavdelningen som kommer att göra det betydligt enklare att hitta rätt böcker. Likaså kommer de olika avdelningarna att skiljas åt mera påtagligt.
– Vuxenavdelningen kommer att vara ett klassiskt tyst bibliotek utan datorer och liknande till skillnad mot barnavdelningen där det finns möjligheter att ta ut svängarna lite mer, säger bibliotekarie Johanna Hansson.
I anslutning till barnavdelningen, som bland annat har uppdaterats med ny teknisk utrustning i sagostundsrummet, finns avdelningen med tidskrifter och dagstidningar.
– Även här har vi nya hyllor och bekväma sittmöbler, berättar Ola Lindblom.
Scenen har fått en ny och permanent plats. Dessutom har belysningen i hela biblioteket bytts ut.
– Vi är väldigt nöjda med renoveringen. Som bibliotek är det viktigt att vi anpassar och förändrar oss med samtiden, konstaterar bibliotekschef Marcus Persson.
Den 25 februari är det återinvigning av det renoverade biblioteket. I samband med detta kommer det även att bli ett speciellt program med aktiviteter under öppningsveckan.

Text & foto: Mikael Bergkvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.