Tacosemlan – en het nyhet

Årets semla på Nilssons konditori i Oskarshamn tangerar på en av svenskarnas absoluta middagsfavoriter – tacos!

– Tacosemlan är lagom stor, otroligt god och sticker ut mot vanliga semlor, säger den prisbelönta konditorn Anders Oskarsson som har kommit på idén.
Ett vetebröd format som ett tacoskal, med smaskig mandelfyllning och fluffig vispgrädde. Sedan smörbrynt mandel på toppen som ger semlan krispighet. Ett vinnande koncept helt enkelt. Perfekt inför Fettisdagen den 5 mars.
– Lanserade tacosemlan redan i början av januari och den har blivit riktigt populär. Vissa dagar säljer den helt slut, så vi har fått öka produktionen, säger Anders Oskarsson.
Idén kommer från när Anders Oskarsson tävlade i Årets konditor 2015. I ett moment skulle han göra om en prinsessbakelse och då föll valet på att göra en prinsesstaco.
– Så tacosemlan är en spinoff på den, det är lite roligt. Vi erbjuder även fjolårets wrapsemla, gammeldags semla och den vanliga vaniljsemlan, här på konditoriet. Till sommaren finns också chansen att prova på min prinsesstaco igen.
Anders Oskarsson har blivit prisad både nationellt och internationellt. Det var inte länge sedan han blev utsedd till Konditorernas konditor samt Årets konditor i världen. Även Nilssons konditori är prisat, 2018 blev det Årets konditori i White Guide.

Text & foto: Kristin Wennerström

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.