Blåkullakasse med delikatesser

Hela Sverige Oskarshamns julkasse med smak av det småländska skafferiet blev en riktig succé. Nu pågår därför arbetet med att sammanställa en liknande matkasse med närproducerade delikatesser till påsk med namnet Blåkullakassen.

– Vi har kontakt med flera småländska producenter för att få ihop en passande mix av lokala läckerheter med påsktema, berättar Ingrid Thornberg från Hela Sverige Oskarshamn.
Hittills klart innehåll i Blåkullakassen är bland annat enbärsdricka från Bråbygden, Lena Hallbergs omtyckta ostkaka och Blåkullaost från Skurö gårdsbutik. Ingrid Thornberg hoppas även på fisk i någon form, lammkorv och marsipangodis. Blåkullakassen bokas via www.localfoodnodes.org och utlämning görs på Oskarshamns turistinformation den 17 april mellan klockan 17.00 -19.00.

Text: Mikael Bergkvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.